Відкриття парку з елементами інклюзії Інклюзивно-ресурсний центр Васильківщини

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

«Інклюзивний простір Васильківщини – місце, для соціалізації та інтеграції дітей з особливими освітніми потребами в соціум. #Розвиток_Васильківщини відбувається за всіма напрямками, тому було прийняте важливе рішення будівництво парку відпочинку з елементами інклюзивного обладнання. Всі діти – рівні в своїх можливостях, навчатися, відпочивати та спілкуватися. Соціалізація всіх дітей, без виключення – важливий етап виховання молоді» - зазначає Голова Васильківської РДА Владислав Одинець

У 2019 році за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування місцевих бюджетів різних рівнів, спрямованих на розвиток інклюзивного освітнього простору, створено шкільний парк відпочинку з елементами інклюзивного обладнання в с. Путрівка Васильківського району Київської області. Інклюзивний парк розташований на териториторії ОНЗ «Путрівський НВК» та Інклюзивно-ресурсного центру Васильківщини, що доцільно та раціонально, оснащений необхідним обладнанням і є частиною інклюзивного освітнього простору.

 

В урочистому відкритті закладу візьмуть участь Голова Васильківської районної ради – Наталія Баласинович, Голова Васильківської районної державної адміністрації – Владислав Одинець, батьки дітей з особливими освітніми потребами, мешканці с. Путрівка та прилеглих населених пунктів.

Під час заходу відбудеться презентація парку та обладнання, призначеного для відпочинку, розваг та розвитку. Розважальна програма для дітей, конкурси, майстер-класи, повітряні кульки та морозиво.

Безбар`єрність – основний принцип організації парку, кожна частина парку доступна для дітей з особливими потребами.

Кількість дітей з особливими потребами, що проживають на території району – 240 осіб.

На території парку встановлено ігровий комплекс - для дітей з інвалідністю, спуск-об’єм із вологостійкої ламінованої фанери з анти-слизьким покриттям, широкий та зручний для дітей на візках.

Карусель, КДІ - обладнання для дітей  з інвалідністю, та на візках, підлога, пандус, перфорований метал, анти-слизькі, кути заокруглі, захищені заглушками.

Пісочниця для дітей з інвалідністю - зручна для гри на інвалідному візку, піднята на відповідний рівень над землею, безпечна.

Гойдалка з пандусом-зручний під’їзд та закріплення візку на гойдалці.

Дата завершення робіт – 31.05.2019

 

Головне наше завдання в створенні цього парку – жоден з особливих дітей не має відчувати себе іншим. Ми створюємо освітнє середовище рівних можливостей для всіх дітей Васильківщини.

Запрошуємо всіх на відкриття парку!

 

Дата відкриття - 01.06.2019 року

Місце проведення – вул.Путрівська, 156, с. Путрівка, Васильківський р-н, територія ОНЗ-Путрівський НВК

Час проведення - 10:00

Контакти vasylkivrda@ukr.net