РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ МІСЯЧНИК ДОБРОВІЛЬНОЇ ЗДАЧІ ЗБРОЇ!

васильков 1 526 |
26-03-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, спеціальних засобів, а також профілактики злочинів з їх використанням, з 1 по 30 квітня 2018 року в Україні пройде місячник добровільної здачі зброї.
Громадяни, котрі добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності.



У разі добровільної здачі незареєстрованої зброї, якщо вона не значиться в обліках як втрачена, викрадена чи не була знаряддям скоєння злочину, у подальшому громадяни мають право зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.


Нагадаємо, що згідно статті 263 Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, виготовлення або збут вогнепальної зброї, боєприпасів чи вибухових речовин без відповідного дозволу карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.
Шановні жителі Васильківщини та Фастівщини! З питань добровільної здачі незареєстрованої зброї звертайтесь до Васильківського відділу поліції за адресою: м. Васильків, вул. Покровська 1 та Фастівського відділення поліції за адресою: м. Фастів, вул. Осипенко 6, або до дільничних офіцерів поліції за місцем проживання.


Пам’ятайте! Незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків!

Васильківський ВП

ГУНП в Київській області