Ігор Кононенко: Потрібно допомагати пенсіонерам знаходити переваги свого віку

васильков 1 774 |
17-06-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Організація Об’єднаних Націй визнає, що пенсіонери відносяться до категорії вразливих верств населення. В Україні ця проблема особливо актуальна. Тому так важлива робота людей, які піклуються про літніх осіб.

Серед тих, хто опікується пенсіонерами Київщини – народний депутат Ігор Кононенко: «У моєму рідному регіоні та, мабуть, по всій Україні, пенсіонери становлять більшість жителів сіл. Коли я задумався, як, у межах моїх повноважень, можу полегшити їм життя, то усвідомив наскільки саме для них вкрай важливий рівень доступної сільської медицини. Якість життя пенсіонерів багато у чому залежить від рівня медичного забезпечення», – констатує Кононенко.



«Постійно спілкуючись зі старшими людьми, я усвідомив, що не стільки допомагаю, скільки сам навчаюся у них. Навчаюся витривалості, вмінню переживати незгоди, здатності піклуватися про дітей та внуків, коли здавалося б вже і сил не має», – ділитися своїми спостереженнями Ігор Кононенко.

Член ради Спілки Чорнобильців Обухівщини Микола Дмитрович, у свою чергу згадує, що робить для них Кононенко: «Знаю багато чого, що зроблено в Обухові за сприяння Ігоря Віталійовича. Відремонтовано капітально в районі та місті десятки кілометрів доріг. Якби не його допомога, я знаю на 100 відсотків, так би вони й залишились у занедбаному стані. По освітленню скільки роботи зроблено! Багато вкладається у охорону здоров’я – відремонтовані лікарні, відкрили для інвалідів Чорнобиля палати – там цілий блок з меблями, оргтехніку придбав. От наскільки нам відомо – ще не було такого випадку, щоб до нього зверталися, а він відмовив».

Ректор Інституту третього віку міста Українка Леся Дзебчук відзначає, що «людина діями показує, що дійсно може і хоче щось робити краще для людей. Йому не чужі проблеми звичайних людей і вирішує він їх, як свої власні – у цьому ми переконались».

«Захоплюсь тими, хто допомагає пенсіонерам знаходити переваги свого віку. Важко переоцінити важливість роботи Інституту третього віку у місті Українка. Неодноразово спостерігав, як яскраво відзначають свята учасники цього інституту: молоді є у них чому повчитися. Зокрема, спраглості до знань, смаку до життя. Дякую, громаді Українки за таку чудову ініціативу», – зазначив Кононенко.

У свою чергу пенсіонерка з Обухова Надія Миколаївна Кравець виражає думку старшого покоління своєї громади: «Ми хочемо, щоб він представляв наші інтереси у Верховній Раді – може нарешті нам трішки легше стане жити. Я скільки прожила в Обухові – такого, як у співпраці з ним, не було ніколи: такої підтримки ми навіть і не очікували. Робота кипить по всіх напрямках!»