Ігор Кононенко: боремося з онкохворобами роблячи довкілля чистішим

васильков 2 252 |
2-07-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Щодня 450 українців дізнаються, що у них виявлена злоякісна пухлина, а щороку в Україні діагностують понад 140 тисяч нових випадків онкологічних захворювань. Можливість вилікувати людину залежить від того, чи вдалося вчасно звернутися до лікарів. Посилити увагу до профілактики онкозахворювань пропонує народний депутат України Ігор Кононеко.



«Онкологія значною мірою залежить від стану довкілля. Ми розробляємо програми з охорони повітря, плануємо проводити екологічну експертизу підприємств, які становлять підвищену екологічну небезпеку для регіону, впроваджувати нові проекти з переробки сміття. Треба посилювати відповідальність за шкоду навколишньому природному середовищу», – говорить Ігор Кононенко.

Народний депутат доклав чимало зусиль для модернізації медзакладів області і встановлення там обладнання, здатного діагностувати рак на ранніх стадіях. Завдяки цьому шанс вилікуватися від страшної хвороби отримало багато людей, серед них і Галина Петрівна. Жінку півроку тому вдарила корова

«Пішла до фельдшерки за маззю, а вона каже: у нас тут нове обладнання завезли, давайте ми Вас на ньому перевіримо. Зробила УЗІ, аналізи ще там щось і каже: ой, бабусю, треба Вам на Київ їхати в онкодиспансер», – розповідає жінка.

Пухлина у неї виявилася злоякісна, однак метастази поширитись не встигли. Тож жінці зробили нескладну операцію, дали підтримувальну хімію і хвороба повністю відпустила.

«Багато видів раку легко піддаються лікуванню, якщо їх виявити на ранній стадії. Саме тому ми робили все, щоб облаштувати медзаклади необхідним обладнанням. Однак, будь-яку хворобу легше попередити, ніж потім лікувати, саме тому багато уваги надалі ми приділятиме не гасінню пожежі, а профілактиці її виникнення. Це, передусім, – чисте довкілля», – наголосив Ігор Кононенко.