Ігор Кононенко: люди мають отримувати якісні послуги ЖКГ

васильков 2 086 |
5-07-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

На Київщині впроваджуватимуть комплексні програми з модернізації житлово-комунального господарства. З такою ініціативою виступає народний депутат Ігор Кононенко. Він наголошує: усе, що робила держава в цьому питанні за всі роки Незалежності, це спекулювала тарифами. Люди повинні отримувати якісні послуги. Зокрема, у селі Таценки проведуть реконструкцію мереж водовідведення. Село не перший рік потерпає від проблеми з підтопленням будинків.



«Як тільки весна у підвалі по коліна води. Черпаємо відрами, ночвами, носиш-носиш, а вибрати не можна. Вода знову набирається. Викликати бригаду, щоб відкачала, – то за раз 400 гривень заплати, а вода знову повертається. Немає вже на це сили, і по будинку кругом грибок, постійно сирість», розповідає пані Наталя.

У селі ґрунтові води надто близько до поверхні. Тож як тільки зростає рівень води, вона йде в підвали та псує будинки. Коштом місцевого бюджету проблему не вирішити. На рівні Обухова кілька років тому розробляли проектно-кошторисну документацію, аби потрапити під обласну програму з розчищення каналів. Однак проект «завис» на рівні області. Щоб вирішити екологічну проблему села, місцеві жителі звернулися до народного депутата Ігоря Кононенка він пообіцяв узяти питання під особистий контроль.

«У цьому і є завдання народного депутата. Дуже часто органи місцевого самоврядування не мають власних коштів на вирішення певної проблеми, а їх звернення тонуть у чиновницьких кабінетах. Це все від байдужості та «відірваності» нашої еліти від життя. Якби така проблема була в селі, де живуть їхні батьки, кошти на вирішення вже б знайшли, тим більше проект був розроблений. Але чужі проблеми їх не хвилюють. Лише коли втручається народний депутат, вони починають рухатися. Я буду супроводжувати ваш проект, буду звертатися в Міністерство екології,  разом обов’язково вирішимо проблему», говорить Ігор Кононенко.  

Депутат наголосив, що питання потрібно розв’язувати комплексно, адже в селі  проблема не лише з водовідведенням, а й з водопостачанням. Воду тут подають за графіком, тож потрібно її набирати й економити.

«На проблеми ЖКГ у нас всі роки Незалежності дивилися крізь пальці, хіба лише тарифи могли піднімати. А якість де? Ми маємо змінити сам підхід. Якщо люди платять, значить, мають отримати і якісні послуги. Це стосується й водопостачання та водовідведення, й електропостачання, й опалення, і вивезення сміття. У нас, куди не глянь, проблеми. На Київщині ми вже вирішили чимало таких питань, які горять, але надалі будемо впроваджувати комплексні програми з модернізації житлово-комунального фонду. Ми запустили енергію змін і будемо пришвидшувати їх темп», наголосив Ігор Кононенко.