Ігор Кононенко про стан медичної галузі та важливість виконання обіцянок

васильков 1 491 |
29-08-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Уже майже чотири місяці минуло з початку впровадження в Україні медичної реформи. Незважаючи на те, що свого часу вона зазнала чимало критики, сьогодні громадяни мають можливість на власному досвіді переконатися у перевагах нової системи. Особливо з огляду на те, що одночасно з переходом на змінені правила відбувається вдосконалення конкретних медичних закладів. Мешканцям Васильківщини в цьому питанні пощастило навіть більше за мешканців інших регіонів. Наша громада, маючи такого відповідального представника із фракції БПП, як Ігор Кононенко, може розраховувати на  модернізацію закладів охорони здоров’я.



Прикладом може бути амбулаторія у Великій Солтанівці. Жителі села роками скаржилися на її стан, але тільки звернення до пана Кононенка  зрушило справу з мертвої точки. Політик посприяв виділенню коштів не тільки на ремонт будівлі, але й на житло для фельдшера. Оновлений об’єкт уже почав обслуговувати мешканців села.

Схожа ситуація з ФАПом була у селі Порадівка, де через відсутність умов для проживання фахівця громада не могла знайти фельдшера. Ігор Кононенко та його однодумці вирішили цю проблему. В середині червня новий сучасний заклад прийняв перших пацієнтів. А ФАП у Кожухівці відчинив свої двері ще навесні, продемонструвавши усім ефективність взаємодії політиків і громади. Раніше медичного закладу в селі взагалі не існувало – в тому числі через брак приміщення. Але спільними зусиллями його створили з тієї  частини місцевого клубу, яку до цього громада не використовувала.

Перелік нових установ можна продовжувати. Багато фельдшерсько-акушерських пунктів Васильківщини були відремонтовані минулого року, є й такі, що отримають фінансування відповідних робіт до кінця поточного року. Зокрема, як стало відомо нещодавно, кошти виділяють на капітальне оновлення та придбання комп’ютерної техніки для Центральної районної лікарні. За рахунок різних джерел розпочнуть будівництво ФАПів у селах Безпʼятне, Пшеничне, Марʼянівка.

Фактично, всім громадам, які звернулися до Ігоря Кононенка з відповідними проханнями, політик допоміг. Тож для медичних закладів таких населених пунктів були знайдені кошти. Депутат наполягає, що з людьми треба розмовляти відверто, пояснюючи причини, через які вирішення тих чи інших проблем може затягуватися. «Обсяг роботи, яку нам ще потрібно виконати, величезний. Проблеми району дуже давні,  втім крок за кроком разом із громадою ми все зробимо. Люди в нас розумні. Коли їм пояснюєш, що саме та в якій послідовності ми будемо реалізовувати, вони завжди підтримують. Головне – не просто пояснювати, а пропонувати конкретні речі та виконувати свої обіцянки», – зазначає Ігор Віталійович. Цей політик уже неодноразово підтвердив, що є людиною слова.

Вельми важливо, що пообіцявши громаді вирішити серйозне питання, народний депутат особисто контролює не тільки фінальний результат, відвідуючи урочисте відкриття того чи іншого медичного об’єкта, але й хід ремонтних або будівельних робіт. Він дуже добре розуміє важливість якісного оновлення й ефективність використання коштів. Адже йдеться як про здоров’я людей сьогодні, так і про стан вітчизняної медицини у майбутньому. «Медична реформа вже розпочалася.  Замість того, щоб фінансувати неповоротку застарілу систему охорони здоров’я, наразі держава фінансує безпосередньо лікування пацієнта. Коли кошти йдуть за пацієнтом, концептуально змінюється сама система. Я бачу, що за рахунок цього оптимізуються витрати держави, зявляються додаткові кошти, які можна використовувати на реконструкцію медичних закладів, державні програми з конкретних захворювань, відновлення сільської медицини тощо. Тож ця реформа має бути успішною!», – наголошує Ігор Кононенко.

 

Ольга Ткаля