Ігор Кононенко: «За щасливими родинами – щасливе майбутнє України…»    

васильков 1 640 |
1-08-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Нещодавно Глевахівська селищна рада повідомила громаді приємну новину. Центральна влада врешті-решт виділила цільову субвенцію на будівництво в цьому населеному пункті НВЗ «Дитячий садочок – початкова школа». На цю подію мешканці селища чекали роками. Можливо, чекати довелося б ще довше, але вирішенню цього питання посприяв народний депутат Ігор Кононенко. Він часто відвідує Васильківщину, де спілкується із місцевим активом. Саме під час однієї з таких зустрічей політик дізнався про глевахівську проблему та зробив усе, щоб справа зрушила з місця. Тепер громада впевнена, що дитячий заклад збудують.



До речі, це не перший приклад того, як пан Кононенко вирішує проблеми простих людей.  З особливою увагою політик ставиться до питань про створення об’єктів інфраструктури, що потрібні молодим батькам і можуть полегшити їм життя. Багато років тому вони разом із дружиною теж мали  трьох малих дітей на руках. Нині, згадуючи ті часи, Ігор Кононенко відверто зізнається – якби не кохана, яка виявилася терплячою та мудрою жінкою, він би не впорався.


 Хоча для широкого загалу Лілія Кононенко завжди лишається в тіні чоловіка, у родині вона відіграє величезну роль: є справжньою берегинею, хранителькою сімейних традицій, уважним другом та порадником.  Навіть зовнішнім виглядом чоловіка займається лише дружина. «В мене немає іміджмейкерів чи стилістів. Всім переймається жінка. Кожен день, коли я йду на роботу, вона каже: «Стій, дай я на тебе подивлюся». Якщо треба, щось виправляє», – зізнається Ігор Кононенко.


А починалося все понад тридцять років тому, коли демобілізований юнак зайшов до студентської аудиторії та побачив вродливу дівчину. Майже рік вони приглядалися один до одного, поки майбутній політик зрозумів, що це кохання усього його життя. Вони одружилися на четвертому курсі інституту та разом пройшли крізь великі випробування. Спочатку молодій родині не вистачало грошей. Ігорю Кононенку доводилося вночі розвантажувати залізничні вагони, щоб утримувати дружину та первістка, який тільки-но народився. Винаймали квартири, самі облаштовували побут, чоловік відмовився від наукової кар’єри заради добробуту рідних. Коли матеріальний стан трохи стабілізувався, стало бракувати вільного часу. Поки чоловік заробляв гроші та організовував бізнес, Лілія самотужки виховувала вже трьох дітей.


Ігор Кононенко розповідає, що дружина категорично відмовлялася від помічниць, приміром, від послуг няні, які є такими популярними серед нинішніх молодих матусь. «Дружина вважала та продовжує вважати досі, що готувати та виховувати дітей жінка має особисто», – наголошує політик. Іноді він жалкує, що мав так мало часу на спілкування із сином і доньками, коли вони були маленькими. Але в Ігоря Кононенка завжди був, як-то кажуть, надійний тил – його кохана Лілія.


Вони й досі дивляться один на одного закоханими очима, ніби цих трьох десятиліть не було. Вони зберегли щирість почуттів і ніжне ставлення один до одного,  а також навчили дітей поваги.  Секретами щасливого подружнього життя сьогодні Кононенки діляться із власними дітьми, які вже подорослішали. Можливо, на онуків ще доведеться зачекати,  проте пан Ігор хоче, щоб, коли вони з’являться на світ, молоді батьки не мали тих проблем, через які він пройшов із дружиною багато років тому. Це стосується не тільки власних дітей політика, але й усієї української молоді. Тож не дивно, що народний депутат опікується питаннями будівництва садочків, ремонту шкіл, облаштування дитячих майданчиків (навіть у віддалених селах і містечках). Ігор Кононенко переконаний, що за щасливими родинами – щасливе майбутнє України.


Олена Зірка