В Василькові викрили групу «інтернетівських» наркозбувачів

васильков 2 895 |
30-09-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Детективи слідчого управління Київщини спільно із працівниками Управління з протидії із наркозлочинністю за процесульного керівництва прокуратури встановили і затримали у м. Васильків осіб, які розповсюджували наркотичні засоби через мережу «Інтернет».
У «Facebook» з’явилися повідомлення від громадян, які почали жалітися на те, що в одній із соцмереж виставляють рекламні оголошення про продаж наркотиків – усіх видів (від «найлегкіших до «найважчих»).



Діяли «наркоділки» за відпрацьованою у цій сфері схемою-методом «закладок» -через «кур’єрів».
Клієнт замовляв у наркозбувачів «товар». Далі перераховував їм гроші через термінал. Після цього фотографував касовий чек та відправляв реалізатору наркотиків. І лише потім отримував адресу та фото місця схованки так званої «закладки».
У ході оперативно-розшукових заходів було встановлено осіб, які надавали такі незаконні послуги та місце проживання «наркобізнесменів».
Під час обшуків у них, в якості речових доказів, виявили та вилучили наркотичні речовини. Їх направили на експертизу.
Знайшли також мобільні телефони та банківські картки. Усе це використовувалось для підтримання роботи у соціальних мережах і руху коштів наркотрафіка.
У «Телеграм-каналі» було створено навіть чатовий файло-обмінник, за допомогою якого затримані особи збували наркотичні засоби.
Затримано 4 особи, з якими зараз працюють слідчі.

Підозрюваним інкримінують ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів та психотропних речовин).