На птахофабрику під Васильковом завітала Державна екоінспекція

васильков 3 461 |
6-08-2021 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Інспектори Державної екологічної інспекції Столичного округу у період з 22 по 29 липня 2021 року здійснили позапланову перевірку підприємства у селі Зелений Бір. Підставою візиту інспекції було колективного звернення громадян, повідомляється на сайті установи.

За результатами проведених вимірювань виявлено перевищення гранично – допустимого викиду оксиду вуглецю в 11,9 рази та сірки діоксиду в 54,8 рази.



У даному населеному пункті знаходиться ВАТ птахофабрика “УКРАЇНА”, до діяльності якої неодноразово скаржилися місцеві жителі.

Як ексклюзивно повідомили “Київському регіону у Державній екоінспекції Столичного округу – позапланова перевірка стосувалася діяльності “ТОВ «Джі ес оф фуд технолоджі», яка орендує приміщення на території птахофабрики “Україна”. Займається фірма виробництвом харчової продукції на кшталт яєчного порошку.

В ході перевірки виявлено зберігання відходів в несанкціонованих місцях та забруднення земельної ділянки стічними водами. Також були зафіксовані випалені ділянки землі продуктами виробництва підприємства. Державна екологічна інспекція Столичного округу проведе розрахунок збитків за встановлені порушення природоохоронного законодавства, які будуть пред’явлені підприємству.

Саму ж птахофабрику “Україна”, виробничі території якої знаходяться впритул до житлових районів Василькова, місцеві жителі не безпідставно звинувачують у нехтуванні дотримання екологічних норм.