Вживання алкоголю — невинна звичка чи небезпечна залежність?

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Для багатьох людей вживання спиртних напоїв стало способом зняти втому, але не варто нехтувати небезпекою алкоголю. При надмірному споживанні він викликає важку залежність, а лікування алкоголізму потребує зусиль.

Будь-яка доросла людина може час від часу випити чарку на святковому застіллі. Таке вживання спиртного є нормальним. Проте якщо хтось з рідних починає регулярно пити алкоголь, збільшуючи дозу, то це серйозний привід звернутися за лікуванням до профільної клініки.

Алкоголізм розвивається стрімко та проходить кілька етапів:

    • Людина п’є, щоб позбутися стресу і здатна припинити вживання за власним бажанням.
    • Алкоголь вживається часто і великими дозами.
    • Спиртне стає щоденною необхідністю та вживається щоденно у великих кількостях.

Як розпізнати алкоголізм?

Якщо людина стала дратівливою, все частіше вживає спиртне та має після цього симптоми похмілля, варто вжити заходів. Алкоголік не усвідомлює шкоду, яку наносить своєму організму та не зупиняється ні перед чим, щоб здобути нову порцію алкоголю. Залежна людина стає неохайною, має хворобливий вигляд, демонструє неадекватну поведінку.

Особливості лікування алкоголізму

Без допомоги спеціаліста подолати важку залежність неможливо. А гарного результату вдається досягти лише за умови комплексного підходу в терапії. Ефективний курс терапії обов’язково містить такі складові:

  • медикаментозна терапія для подолання абстинентного синдрому;
  • консультації з психологом для подолання проблеми на підсвідомому рівні;
  • ресоціалізація, що допомагає повернутися в соціум.

При появі тривожних симптомів алкоголізму важливо якнайшвидше звернутися за допомогою до професіоналів, не давши хворобі перейти в хронічну стадію.