Можливості сучасних телевізорів

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Середньостатистична українська родина не часто купує телевізори. В середньому це трапляється раз на 5-6 років. Тому перед тим, як купити телевізор, необхідно ознайомитися з усіма можливостями електроніки. 

У першу чергу варто звернути увагу на функціональність. Певні функції дійсно потрібні, але від інших можна відмовитися та зекономити на покупці. Великий вибір сучасних ТВ-панелей представлено на Store in UA.


Актуальні функції ТВ-пристроїв

Зазвичай електроніка купується для перегляду телепрограм, шоу та фільмів. Але це не єдина її функція. Сучасні телевізори дозволяють:

  • користуватися соціальними мережами;

  • переглядати відео з інтернету;

  • грати в ігри;

  • отримувати інформацію з всесвітньої мережі тощо.

Найсучасніші моделі дуже зручні в керуванні: для вибору необхідних режимів можна використовувати аеропульт, або навіть жести. До того ж, обладнання підбирає контент, «розпізнаючи» глядача.

Звісно, не кожному потрібні такі надсучасні моделі. Наприклад, на невеличкій кухні або дачі зовсім необов’язково використовувати великий екран або смарт-можливості.

Основні критерії для вибору ТВ

Якщо йдеться про покупку телевізора для великої кімнати, тоді потрібен ТВ-приймач із великим екраном. Найкращий огляд забезпечується з відстані 2-3 діагоналей. Тобто, якщо діагональ складає 55 дюймів, то до дивану відстань має складати 3,5-4 метри.

Не менш важлива й роздільна здатність екрану. Чим більша діагональ, тим більшим має бути цей показник. Мінімумом на сьогоднішній день називають показник Full HD. Але краще орієнтуватися на варіанти ТВ з 4К або навіть 8К. Менша роздільна здатність підходить лише для невеликих екранів (24-32 дюйми або менше).

Для багатьох виробник електроніки також важливий: вважається, що обладнання відомого бренду працює довше, у нього кращий звук та зображення. Але за такий пристрій потрібно буде заплатити більше.

Поціновувачам звуку потрібно буде додаткове обладнання – саундбар. Адже власні динаміки будь-якої сучасної моделі дають звук середньої якості. Через мінімальну товщину панелі виробники не можуть встановити потужні динаміки