Васильківщинапопрощалася з Героєм України В’ЯЧЕСЛАВОМ РАДІОНОВИМ

новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

24 листопада 2022 року. Алея Героїв у Василькові. З неба падають краплі льодяного дощу, вони змішуються зі сльозами розпачі та жалю людей: цивільних, військовослужбовців Васильківського гарнізону, які прийшли віддати останню шану бойовому побратиму, офіцеру, льотчику, люблячому сину, брату, онуку, зовсім молодому Українському Герою старшому лейтенанту В’ячеславу Радіонову.

Це він, 25 річний молодий український ас був в парадному однострої в небі над Хрещатиком 24 серпня 2021. Це він у перші хвилини нападу російських звірів 24 лютого 2022 року на Україну, на Васильків, підняв свій винищувач і атакував літаки ворога. Це він відвернув увагу повітряних російських бандитів, тим самим надав можливість побратимам врятувати авіаційний склад 40-ї бригади тактичної авіації, і загинув смертю Героя в Васильківському небі в нерівному бою.
Це його тіло, знайшли місцеві мешканці та передали нашому Капелану і разом ветеранами Васильківського гарнізону, за участю ДФТГ «Щит Василькова» тоді, в лютому 2022 року, таємно поховали на Васильківській землі.
Сьогодні ми прощаємось з тобою, наш рідний, В’ячеслав Денисович. Васильківці пам’ятатимуть твій подвиг вічно.
28 лютого 2022 року старшому лейтенанту  Денисовичу надано звання «Герой України» з вшануванням орденом «Золота Зірка», посмертно.
Слава Українським Героям! Слава Збройним Силам України! Слава нашим захисникам Українського Неба!
Смерть рашистським окупантам! Все буде Україна!