Чи варто купувати iPhone X у 2023 році: за і проти

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Купівля iPhone — це оптимальний варіант для тих, хто хоче отримати функціональний смартфон за розумною вартістю. В наш час все більше користувачів вибирають вживані айфони, оскільки вартість нових гаджетів досягає захмарних висот. Також популярність вторинного ринку пояснюється збільшеною якістю пропозицій.

Наприклад, в інтернет-магазині AppTown ви зможете не просто знайти вживаний iPhone X https://apptown.com.ua/product-category/used/iphone/iphone-x, а й придбати його з гарантією якості. При цьому постає питання актуальності такого гаджета у 2023 році. Розберімо його докладніше.


Переваги покупки iPhone X б/у

Ця модель «яблучного» смартфона була випущена у 2017 році, після чого практично одразу набула статусу легенди. У цьому немає нічого дивного, адже десяте покоління айфона стало першовідкривачем багатьох технологій:

  • це був перший айфон, в якому застосували таку звичну технологію Face ID;

  • з iPhone 10 стартувала серія безрамкових смартфонів Apple;

  • гаджет був оснащений OLED-екраном, що також стало новинкою на той момент;

  • технологія Трутон стала проривом для 2017 року.

Однак придбати Айфон Х варто не лише через ностальгію. Він має чимало переваг, які виглядають вагомо і в наш час:

  • обсяг ОЗП 3 Гб;

  • камера на 12 мегапікселів;

  • продуктивний процесор на 6 ядер.

І, головне, навіть сьогодні десятий айфон характеризується плавною роботою. Він без проблем «потягне» сучасні ігри та дозволить працювати у різних графічних редакторах. При цьому вартість такого гаджета буде значно нижчою за не тільки нові смартфони, а й уживані iPhone 11, 12 і 13 покоління.

Недоліки купівлі iPhone X б/в

Говорячи про плюси, варто згадати й мінуси такого смартфона, хоч їх зовсім мало. До недоліків можна віднести підтримку лише однієї сімки, оскільки віртуальна sim-карта була додана розробниками «яблучних» смартфонів дещо пізніше. Також варто згадати «закритість» гаджетів, проте це загальна і досить спірна вада. Адже платою за сувору політику конфіденційності стає стовідсотковий захист від шкідливих програм.

В цілому купівля Айфон X в інтернет-магазині AppTown виглядає цілком виправданим кроком для тих, хто хоче отримати доступний гаджет за мінімальною ціною.