Пплан дій на випадок будь-яких надзвичайних ситуацій: застосування ядерної зброї чи в разі аварії на АЕС. 

васильков 73 |
26-06-2023 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

В Василькові держслужбовці провели нараду щодо напрацювання спільного плану дій на випадок будь-яких надзвичайних ситуацій: застосування ядерної зброї чи в разі аварії на АЕС. 

Прохання  до всіх жителів Васильківської громади НЕ ПАНІКУВАТИ, а запам'ятати прості рекомендації для свого захисту:



  1. Уважно слідкувати за сповіщеннями, інформаційними дописами на офіційних сторінках і довіряти тільки перевіреним джерелам інформації.
  2.  Залишатись в укритті або вдома впродовж 24 годин, якщо органи влади не нададуть інших інструкцій щодо переміщення чи евакуації.
  3.  Якщо після офіційного сповіщення про радіаційну загрозу ви перебували на вулиці, прийшовши додому ви обов'язково повинні зняти весь одяг і покласти його до поліетиленового пакету. Знімаючи одяг, намагайтесь уникнути контакту шкіри з забрудненим одягом. 
  4. Обов'язково прийміть душ, не застосовуючи гелі чи шампунь. Краще просте мило. Якщо немає доступу до води, для протирання шкіри підійдуть і вологі серветки. 
  5. Зачиніть всі вікна, двері, вентиляційні отвори, вимкніть кондиціонер та обігрівач. Покладіть під вхідні двері, стики вікон та балконних конструкцій змочені водою ганчірки. 
  6. Проводьте вдома вологе прибирання декілька разів на день. 
  7. Не обов'язково надягати респіратори чи інші засоби індивідуального захисту, якщо у вас їх немає. Можна використати звичайну марлю, складену в декілька слоїв і змочену водою. 
  8. Без потреби не виходьте на вулицю до офіційного сповіщення, що загроза минула. 
  9. Зробіть запас води в герметичних ємностях так, щоб вистачило на кілька днів. Загорніть продукти в плівку та покладіть в холодильник. 
  10. Не вживайте водопровідну воду до отримання відповідного повідомлення про її безпечність.
  11.  Стежте за подальшими повідомленнями від ДСНС, армії, поліції чи місцевих органів управління. Вони сповістять про необхідність йодної профілактики, евакуацію та правила безпеки. 


ЩОДО ЙОДОПРОФІЛАКТИКИ.

Важливо! Проводити йодопрофілактику можна тільки після офіційного оповіщення щодо її необхідності. Наші медичні установи забезпечені препаратами, тому, в разі необхідності, жителі отримають їх у своїх сімейних лікарів.
Дорослим старше від 40 років або людям з порушеннями функціонування щитоподібної залози йодна профілактика зазвичай не потрібна. Рекомендації щодо вживання та дозування також нададуть сімейні лікарі.
Зберігайте спокій, це інформація для того, щоб ви були обізнані, як потрібно буде діяти, адже окупанти постійно створюють загрозу радіаційних аварій на українських АЕС.