Банкрутство фізичних осіб

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Як оформити банкрутство фізичної особи, відразу скажемо, що оформити банкрутство самостійно вийде лише за повного супроводу справи юристом. Саму процедуру контролює та проводить арбітражний керуючий.

Подання заяви на банкрутство включає подання необхідних документів (список буде значним), а також квитанцію про оплату послуг арбітражного управляючого. Суд не розглядає заяви, якщо немає передоплати за послуги. Далі починається сама процедура.

Банкрутство фізичних осіб ціна

Перш ніж оформити банкрутство фізичної особи по кредитах, потрібне оформлення великої кількості паперів та досить високої оплати. Юристи зазначають, що не всі боржники після консультації ухвалюють рішення скористатися їхніми послугами. Нерідко це призводить до ще більших витрат з боку боржників.

Головне питання боржників, це вартість банкрутства фізичної особи в Україні, яке і є основним фактором, що визначає ймовірність того, що процедура не дасть бажаного результату.

Вартість банкрутства не може бути охарактеризована як «дорога» чи «невиправдана», оскільки її результатом буде списання боргів на сотні тисяч гривень, а іноді й мільйони гривень. Кодекс України за процедурами банкрутства визначає сплату за послуги арбітражного керуючого у розмірі 40260 грн. як основну видаткову частину. На жаль, це не все, оскільки необхідно оплачувати підготовку документів та подання позову до суду для початку процедури банкрутства фізичної особи в Україні, а також послуги адвоката у суді та інші витрати.

До відома! Сумарні витрати, тобто вартість процедури банкрутства в Україні буде близько 80 000 - 100 000 тис. грн. Якщо вам озвучують меншу суму, швидше за все, ви спілкуєтеся з шахраями, завдання яких взяти у вас передоплату і сховатися.

Наслідки визнання фізичної особи банкрутом

Наслідки визнання банкрутом для фізичної особи в Україні є найбільш м'якими порівняно з іншими європейськими країнами, де особа, яка збанкрутувала, не може стати депутатом або працювати в органах держвлади, займатися підприємницькою діяльністю та отримувати кредити.

Наслідки визнання банкрутом фізичних осіб можна поділити на дві категорії:

  • Обмеження під час судового процесу — неможливість відчуження майна внаслідок його арешту, заборона на виїзд за кордон (в окремих випадках) і блокування банківських рахунків. Варто зауважити, що ці заходи застосовуються до боржника як виняток, коли є ризики ухилення від зобов'язань.


  • Обмеження після відновлення платоспроможності зводяться до того, що боржник не може повторно збанкрутувати протягом найближчих 5 років і при укладанні угод повинен повідомляти про своє банкрутство, наприклад, при оформленні кредиту.

Плюсом у процедурі відновлення платоспроможності фізособи є можливість боржника розпочати життя з «чистого листа» та не сплачувати додаткові штрафи, пені та неустойки за кредитами, які списуються під час судового процесу.

Ще одним поширеним запитом є - банкрутство фізичних осіб «під ключ»; у сучасному світі ніхто не хоче витрачати час на з'ясування та підрахунки. Ціна банкрутства "під ключ" буде близько 80 000 грн. Звичайно, це середня вартість, отримана з досвіду юристів компанії «ПІК». Безкоштовна консультація юриста з питань банкрутства фізичних осіб допоможе вам визначити вартість вашої справи. Списання боргу можливе протягом трьох - шести місяців.

Юридична компанія “ПІК” проводить процедури банкрутства фізичних осіб по всій Україні, будь-якої складності, а також, консультації, аналіз положення боржника та підготовку документів до суду для проходження процедури банкрутства фізичної особи.

Отримати консультацію щодо банкрутства фізичної особи в Україні можна за телефонами: +38 (095) 150 0501 або +38 (097) 050 0501