Як покращити зір у домашніх умовах

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Різке або поступове зниження гостроти зору — це проблема, з якою необхідно терміново звертатися до офтальмолога. Комплексна діагностика і правильно призначене лікування дає змогу зберегти його й уникнути падіння в майбутньому. Водночас є універсальні методи, які допоможуть покращити зір самостійно в домашніх умовах.

Корисні вправи для здоров’я очей

Щоденне виконання спеціальних вправ для очей допомагає зміцнити окорухові м’язи, зняти відчуття напруженості та втоми після тривалого читання, роботи з комп’ютером тощо. Перелік занять для щоденного виконання:

  • Розігрів. Вимийте руки, потріть долоні одна об одну. Теплі кисті акуратно притуліть на 5 секунд до повік. Виконуйте вправу 3 хвилини.
  • Обертання. Підведіть очі вгору, після чого проведіть ними за годинниковою стрілкою 10 разів. Після виконайте такі ж рухи, але у зворотному напрямку.
  • Фокусування. Візьміть ручку або олівець у руку й витягніть її перед собою. Сфокусуйте погляд на предметі, після чого повільно починайте підводити до себе. Коли відстань становитиме 15 см, неквапливо відсувайте руку. Погляд за цих умов має фокусуватися на олівці (ручці). Вправу повторіть 10 разів.
  • Масаж. Зігніть великі пальці та їхніми кісточками делікатно розтирайте скроні, ділянки під очима й перенісся.

Гімнастику рекомендується закінчити трихвилинним розслабленням. Якщо зір надалі погіршуватиметься, попри регулярне лікування і виконання вправ, призначають інші методи терапії, зокрема, лазерна корекція зору в Чернівцях.

Здорове харчування для збереження здатності бачити

Раціон, збагачений вітамінами, мікро- і макроелементами, які приносять користь вашому зору, допоможе зберегти здоров’я очей. У щоденне меню рекомендується додати такі продукти як:

  • морква, гарбуз, жовтий перець, листова зелень: ця їжа збагачена бета-каротином, необхідним для профілактики зниження гостроти зору;
  • лохина, чорниці, ягоди годжі: забезпечать організм антиоксидантами, потрібними для підтримання тонусу м’язів ока;
  • цибуля, часник: ці плоди багаті сіркою і лецитином, які використовують для профілактики катаракти;
  • грейпфрут, апельсин, солодкий перець: містять вітамін С, необхідний для підтримання здоров’я сітківки.

Для збереження зору потрібно дотримуватися правильного питного режиму. Для здоров’я очей не менш важливим є повноцінний сон тривалістю 8 годин. Під час нього м’язи розслабляються, що необхідно для щоденної профілактики проблем із зором.