Програма обліку від Кнайпа Про Сервіс покращить роботу кав’ярні

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Конкурентоспроможність кафе залежить від багатьох факторів. Відвідувачі звертають увагу переважно на меню та інтер'єр закладу, на вартість страв та напоїв, на рівень сервісу та асортимент послуг. Однак не менш важливими для успішності кафе є фактори, що не помітні для клієнтів. Це злагодженість роботи відділів та співробітників, прозорість кошторису тощо. Якщо керуючий кав’ярнею не володіє інформацією про стан складів та актуальність закупівельних цін – навряд чи заклад довго пропрацює.

Програма обліку для кафе: що це таке

Удосконалити роботу на підприємствах HoReCa дозволяє програма обліку для кафе. Послуги з її встановлення та налаштування компанія Кнайпа Про Сервіс пропонує за доступними цінами.

Програма обліку для кафе – це програмно-апаратний комплекс, що поєднує в єдину систему процеси обліку, статистики та управління. Для автоматизації кафе використовується спеціальне обладнання та програмне забезпечення, що охоплює всі робочі зони (відділи) та процеси закладу:

  • Зал (прийом та оплата замовлень, поділ чека по гостям тощо).
  • Кухня (облік витрачених на виконання замовлень продуктів і залишків).
  • Бар (облік інгредієнтів, що використовуються для приготування замовлень).
  • Каса (підрахунок загальної суми замовлення, роздруківка чека на оплату).
  • Склад (аналіз залишків, відправлення замовлень постачальникам, контроль закупівельних цін).
  • Фінансовий відділ (облік доходів та витрат, податкова звітність).
  • Відділ управління персоналом (облік робочих годин, нарахування бонусів та відсотків працівникам).

Встановлення програми обліку в кафе дозволяє звести до мінімуму помилки при обслуговуванні клієнтів, виконувати аналіз залишків на складі та фінансових операцій у будь-який час.

Яке потрібно обладнання для обліку в кафе

Крім програмного забезпечення для організації ефективного обліку, у кав’ярні використовується POS-обладнання:

  • Термінали, планшети або мобільні телефони для прийому замовлень, контрольно-касове обладнання, зчитувачі бонусних карток та грошові ящики використовують офіціанти.
  • Електронні ваги, сканери для штрих-кодів потрібні працівникам складів. Програма обліку розраховує вартість товарів, фіксує кількість продукції складі, спрощує проведення інвентаризації.
  • Кухонні електронні ваги, екрани для відображення страв та часу виготовлення, принтери для друку замовлень використовуються на кухні.
  • Сервери, комп'ютери та ноутбуки застосовуються співробітниками фінансового та управлінського відділів для ведення фінансової звітності.

За потреби перелік обладнання може бути розширений.

Причини встановити у кафе програму обліку

Ретельний облік дозволяє виключити крадіжки та необдумані фінансові витрати. Програма надає інформацію щодо кожної позиції, що дозволяє швидко прибрати неприбуткові страви та покращити меню, відмовитися від продуктів за завищеними цінами тощо. Програма обліку в кафе дозволяє керуючим мати доступ до актуальних даних у будь-який час та швидко приймати рішення, підвищуючи конкурентоспроможність закладу.