Автоматизація контролю боргів постачальникам: для чого це потрібно

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Фінансова дисципліна має велике значення для успішного й ефективного ведення бізнесу. Коли кошти не відстежуються та не контролюються, не уникнути великих нестач, надалі навіть можна зіткнутися з касовим розривом.

Контроль заборгованості постачальникам – один із процесів, якому потрібно постійно приділяти увагу. Компанії, що працюють у сфері торгівлі й надання послуг, взаємодіють із різними підприємствами й купують у них товари. Від відносин із партнерами також залежать показники успішності бізнесу.

Навіщо відстежувати заборгованість

Щоб уникнути проблем, будь-яка компанія має вчасно й чітко виконувати зобов’язання перед контрагентами. Якщо своєчасно гасити кредиторську заборгованість, вдасться:

  • забезпечити позитивний імідж підприємства, зарекомендувати себе перед партнерами з найкращого боку;
  • плідно співпрацювати з постачальниками та надалі отримувати від них продукцію;
  • покращити умови роботи з іншими компаніями.

Результат відомий – це сталий розвиток підприємства. Якщо керівник налагодить відносини з постачальниками, він зможе замовляти більше якісної та популярної продукції, яка має попит. Досягти цього буде просто за допомогою програми автоматизації рутинних процесів.

Можливості програми для контролю боргів

USAP.ONLINE – потужне програмне забезпечення, у якому передбачений широкий функціонал для оптимізації роботи бізнесу. Його варто використовувати також невеликим компаніям та інтернет-магазинам – загалом усім, кому доводиться працювати з постачальниками, у тому числі на умовах відтермінування оплати.

Варто виділити такі функції програмного забезпечення в хмарі:

  • облік боргів у різних валютах. Він здійснюється з урахуванням наявного курсу, тому керівник та інші працівники завжди бачать актуальну суму. Це дуже важлива опція для підприємств, які співпрацюють із міжнародними контрагентами;
  • контроль відтермінування оплати. Його можна здійснювати окремо за кожним постачальником. Для будь-якого керівника дуже важливо відстежувати відносини з контрагентом індивідуально;
  • контроль лімітів за кожною домовленістю. Якщо встановити граничну суму, вийде завжди вчасно й правильно планувати оплати й витрати загалом;
  • облік усіх домовленостей з одним постачальником. Це особливо корисно тоді, коли строк відтермінування короткий, проте контрагент надає товари «під реалізацію» – на них не розповсюджуються правила лімітів.

Ще однією зручною функцією варто вважати ведення платіжного календаря. З його допомогою дуже просто оцінити наявну потребу розрахуватися за тими чи іншими заборгованостями й побачити кінцеві терміни. Платіжний календар дозволить раціонально планувати бюджет та уникнути блокування відвантаження продукції постачальником.

Чому зручно використовувати програму для обліку боргів

Програмне забезпечення для автоматизації дає будь-якій компанії велику кількість переваг. Зокрема, це делегування й дуже просте та швидке виконання рутинних процесів. За них не відповідатимуть люди – цей фактор забезпечує відсутність помилок і дає можливість зосередитись на важливіших задачах.

Автоматизація обліку заборгованості – це наступні переваги:

  • скорочення часу обробки даних;
  • мінімізація помилок, пов’язаних із введенням даних вручну;
  • підвищення якості аналізу інформації.

Програма в хмарі доступна 24/7, тому контролювати заборгованість та оперативно реагувати на можливі проблеми вдасться будь-коли. USAP ONLINE – зручний сервіс, створений для того, щоб підвищити ефективність бізнесу.