Обираємо намет: на які характеристики звернути увагу при виборі

васильков 6 |
23-05-2023 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Намети – це неодмінна складова активних людей, які люблять подорожувати. Адже вони є їхньою рухомою базою, місцем для відпочинку, сну та прихистком від погодних умов. Палатки призначені для використання у польових умовах для захисту людини від дискомфортних ситуацій, коли немає змоги відпочинку у стаціонарному приміщенні. За посиланням https://wiking.ua/catalog/palatki/ можна переглянути різноманітні варіанти наметів для різних потреб. Щоб обрати оптимальний, треба знати відмінності товарів та призначення кожної моделі.

Який купити намет: параметри вибору

Палатка – це конструкція, призначена для ночівлі, зберігання припасів, побутових речей, відпочинку в компанії, а також для організації мобільних закладів. Вона може бути мобільною або  стаціонарною, проте всі моделі складаються для зберігання. Намети являють собою складний каркас, що обтягується тканиною зі спеціальними властивостями: захищають від вітру, не пропускають сонце та сильні опади.

В залежності від призначення палатки відрізняються конструкцією. Є моделі із загальним залом, а є варіанти з окремими приміщеннями, вікнами, вентиляційними отворами тощо. При виборі намету потрібно звернути увагу на декілька ключових параметрів:

  • розмір: залежить від кількості людей, яких планується розмістити;
  • матеріал: це має бути водонепроникна та дихаюча тканина, щоб перебування всередині було безпечним та комфортним;
  • вага: якщо палатка буде використовуватися для трекінгу та інших піших переміщень, важливо, щоб вона була легкою та займала мінімум місця у складеному стані;
  • витривалість: якісна палатка відрізняється витривалістю до сильних вітрів, дощу та снігу, а також постійного складання та розкладання.

Можливі типи наметів

Кемпінгова палатка

Це стаціонарний намет, який використовується для організації радіальних маршрутів. Він складається на початку сезону та прибирається при кінцевому згортанні табору. Відрізняються такі від інших простотою монтажу, наявністю вільного простору та комфортом. Кемпінгові намети складаються з міцного каркаса, який виготовляється з легких і міцних матеріалів, таких як алюміній, та тенту з водонепроникного поліестеру або нейлону.

Протимоскітна палатка

Це великий намет, під яким приємно відпочивати великою компанією. У такій палатці передбачено кілька входів і вікон, обладнаних москітною сіткою, що захищає від комарів та інших комах. Протимоскітна палатка ідеально підходить для відпочинку в літній період, коли комахи стають особливо активними. Вони практичні, прості у догляді, можуть використовуватися у якості торгівельної палатки.

Чим особливий намет для військових?

Намет армійський - це спеціальна конструкція, розрахована на надійний захист від негоди і створення комфортних умов життя в польових умовах. Намети для військових виготовляються з міцних тканин, зокрема з кордури або ріпстопу, які відрізняються високою міцністю та водонепроникністю. Каркас такого намету зазвичай стійкий, не піддається корозії, з легкого алюмінію або скловолокна, що розраховано на легке транспортування та швидке монтування.