Як обрати ваги для підприємства: поради компанії Ukrvesi

васильков 7 |
20-03-2023 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Робота підприємств, що спеціалізуються на гуртовій і роздрібній торгівлі, залежно від специфіки торгової діяльності можуть знадобитися різні види ваг. Для зважування товару на складах, фасування, а також роздрібної торгівлі потрібні різні види ваг, які відрізняються конструктивно й функціонально. Перш ніж обрати потрібну модель ваг ознайомтесь з особливостями різних видів вимірювального обладнання й обирайте той варіант, який відповідає встановленим задачам вашої компанії. 

Види ваг для різних задач

Швидке точне вимірювання маси товарів важливе для організації й оптимізації робочого процесу. При виборі відповідного за функціональністю обладнання варто враховувати заплановані функції, аби забезпечити умови для максимальної автоматизації процесу зважування товарів в різних умовах, щоб виключити ризики відхилень показників.

Для організації робочого процесу торгових компаній можуть знадобитися такі вили ваг:

  • Прилавкові ваги. Мають спеціальні функції для розрахунку вартості товару, а також підрахунку решти в момент оплати товару. Такі пристрої обладнані касовими апаратами для забезпечення автоматизації обліку продаж.

  • Ваги для самообслуговування. Спеціальні моделі, які встановлюються в торгових залах супермаркетів для самостійного зважування товарів покупцями.

  • Фасувальні ваги. Зручний варіант для фасування товарів з дотриманням встановлених пропорцій. Деякі моделі дозволяють зважувати товар з сумуванням отриманого результату. Серед зручних функцій може бути розрахунок відсотків.

  • Ваги для складів. Можуть бути виконані в формі платформ для зважування товарів в ящиках, мішках чи на палетах. Також на складах зручні рокли з функцією зважування, які одночасно дозволяють зважувати й переміщувати товари. 

Незалежно від типу ваг для використання такого обладнання в комерційній діяльності важливо дотримуватись вимог законодавства. Компанія постачальник промислових ваг Укрваги надає підприємствам вимірювальне обладнання, що має сертифікацію й відповідає вимогам точності, встановленим в чинному законодавстві.

Що варто врахувати при виборі моделі ваг

Вибір ваг для торгівлі або роботи складу потрібно починати з встановлення задач, для яких потрібне обладнання. Також важливо враховувати який тип товару буде зважуватися і за яких умов планується використовувати ваги. Залежно від цих факторів потрібно обирати моделі ваг, що мають додатковий захист від пилу чи вологи, а також обладнання, що може експлуатуватися в умовах підвищеної вологості чи за мінусових температур.

Для зручності роботи працівників можна обирати моделі техніки, що має функції віддаленої передачі даних на ПК чи інші пристрої, що використовуються для складського обліку. Важливо звертати увагу на можливість програмування, зручність введення даних і їх редагування, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс й автономна робота без підключення до джерела живлення.