Як підібрати швейну машинку для дому

васильков 11 |
18-01-2023 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Швейна машинка – важливий помічник для багатьох господарок. Наявність вдома такого пристрою дозволяє не тільки самостійно ремонтувати трикотажні речі та інший текстиль, але й виготовляти різні предмети одягу, а також кухонні рушники, постіль та інші необхідні в побуті ткані вироби. Однак під час вибору такого обладнання дуже важливо не помилитися, оскільки практично будь-який швейний магазин може запропонувати великий перелік такої техніки з різними експлуатаційними характеристиками.

Деякі моделі відрізняються незначною вартістю, але мають мінімальний функціонал, а інші – високою ціною, та перелік операцій, які вони здатні виконувати, не завжди доречний при побутовому застосуванні пристроїв.

Яку торговельну марку вибрати

Сучасний вітчизняний ринок швейної техніки представлений обладнанням більш ніж від 20 різних виробників із країн Європи, Америки та Азії. При цьому вартість таких приладів (аналогічних за функціоналом) варіюється у великих межах.

Але, якщо казати про домашнє застосування, більшість фахівців дотримуються тієї думки, що з метою періодичної побутової експлуатації краще зробити вибір на користь моделі середньої цінової категорії. Таке обладнання представлене агрегатами від різних виробників, у тому числі тих, що зарекомендували себе на міжнародному ринку (наприклад, Husqvarna, Janome або Brother). Такі пристрої представлені в магазині «Швейний Світ» та інших спеціалізованих точках продажу. Вони відрізняються помірним набором функцій та високою якістю комплектуючих, простотою в експлуатації та прийнятною вартістю обслуговування.

Який тип обладнання обрати

Сучасні швейні машини можна розділити на категорії залежно від різних ознак (наприклад, за кількістю операцій або типом човника). Але здебільшого в основі класифікації цих агрегатів лежить принцип їхньої роботи.

Залежно від цієї ознаки швейне обладнання поділяють на різновиди:

  1. Ручні (механічні). Сьогодні такі машинки зустрічаються досить рідко, оскільки здатні справлятися з мінімальною кількістю швів та не можуть забезпечити високу якість виробів, які виготовляються. Крім того, вони потребують прикладання фізичної сили при експлуатації за допомогою ножної педалі.
  2. Електромеханічні. Такі пристрої заведено вважати оптимальним варіантом для домашнього застосування. Залежно від вартості здатні виконувати від 10 до 40 різних операцій, а їхня головна перевага полягає в наявності електродвигуна.
  3. Електронні. У комплектацію входить спеціальний блок управління, що робить процес обробки тканин швидким та якісним. Такі апарати можуть самостійно регулювати силу проколу матеріалу та швидкість прострочування, виставляти голку в необхідному положенні тощо. Кількість закладених у них операцій може досягати 200 та більше.

Найсучасніший тип швейних машин – це агрегати комп'ютеризованого типу. Їхня головна особливість полягає в присутності мікропроцесорного блоку управління, що дозволяє їм ефективно справлятися з сотнями різних операцій, багато з яких можуть здійснюватися в повністю автоматичному режимі. У побуті таке обладнання використовують дуже рідко, оскільки більшість функцій при такому варіанті експлуатації залишається непотрібною. Але для великих ательє та швейних цехів воно незамінне.

До того ж, вибираючи машинку для дому, важливо звернути увагу на якість комплектуючих. Її корпус має бути сталевим або виконаним із міцного пластику. Також це стосується всіх функціональних елементів обладнання.

Крім того, для будинку бажано підібрати модель машинки з вертикальним човником. Він забезпечує високу якість стібків і може використовуватися разом із будь-якими нитками (від різних торговельних марок).