Клікфальц та подвійний стоячий фальц - відмінності

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Кровельні матеріали відіграють визначальну роль у будівництві, а вибір між різними типами фальцювання може впливати на якість, естетику та тривалість служби покрівлі. Клікфальц і подвійний стоячий фальц - два основних типи фальцевої покрівлі. Вони мають ряд відмінностей, які слід враховувати при виборі матеріалу для даху.

Клікфальц

Система фальцювання, яка характеризується простим монтажем через механізм замку "клац", називається клікфальц. З'єднання картин за допомогою замка-засувки дозволяє швидко та легко встановлювати панелі, що робить його популярним в середньостроковому та енергоефективному будівництві.

Матеріал простий у монтажі та не вимагає використання спеціального інструменту, має високу щільність, що забезпечує хорошу водонепроникність.

Переваги клікфальцу:

  • швидкий та простий монтаж.
  • естетичний вигляд та можливість вибору з різноманітних дизайнів.
  • довговічність та стійкість до корозії.

Замкові системи з'єднання картин мають меншу міцність, ніж у подвійного стоячого фальца, не підходять для дахів з великим ухилом. При потребі в сервісі або ремонті відзначається складний доступ до підкладу.

Подвійний стоячий фальц

Подвійний стоячий фальц - більш традиційна система з'єднання, де дві сусідні панелі перекривають одна одну. Це забезпечує високу герметичність та водонепроникність. Дахи, облаштовані за цією технологією, більш міцні та довговічні. Подвійний стоячий фальц також підходить для дахів з великим ухилом.

Покрівельний матеріал може бути менш витратним, у порівнянні з клікфальцем, що робить його привабливим для бюджетних проєктів.

Мінуси подвійного стоячого фальца: складніший монтаж та необхідність використання спеціального інструменту.

Вибір матеріалу

Обидва види фальцювання мають свої переваги та недоліки, і вибір між ними повинен враховувати конкретні вимоги будівництва, бюджет і естетичні уподобання. Швидкий монтаж та естетичний вигляд забезпечує клікфальц. Подвійний стоячий фальц відзначається стійкістю до екстремальних умов та більш економічною вартістю.

Вибір залежить від кількох факторів:

  • місця розташування будинку: клікфальц є хорошим вибором для будинків у районах з незначним сніговим навантаженням;
  • ухилу даху;
  • бюджету. 

Замовити монтаж фальцевої покрівлі, подивитися зразки матеріалів, придбати покрівлі можна в компанії Terizo в Києві. Підприємство надає повний спектр сервісних послуг постійно високої якості.