Як вибрати офісне крісло

васильков 7 |
23-11-2023 |
новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Сидяча робота потребує відповідних меблів. Тому необхідно вибрати офісне крісло, яке буде працювати на вашу зручність та здоров’я. Але як? На що звертати увагу під час його купівлі, роздивляючись різні моделі? Спробуємо розібратися, нижче — декілька дієвих порад. 

Купуйте офісне крісло з міцною основою та корпусом

Це питання не тільки практичності, а й безпеки користування. Що надійніші меблі, то довше вони служитимуть, це зрозуміло. Саме тому краще купити офісне крісло з металевою основою-хрестовиною (або з 5 променями), бо вона:

  • витримує вагу в 120+ кг;
  • експлуатується більше 10 років;
  • максимально стійка.

А ще досить стильно виглядає й може регулюватися по висоті. До речі, корпус офісного крісла теж має бути з металу — щоб без деформацій приймати навіть значні навантаження. Оббивку ми ще розглянемо окремо, але зрозуміло, що вона має бути практичною.

Замовляйте офісне крісло з середнім за жорсткістю сидінням

М’яке для роботи не підходить, бо воно розслабляє та не дбає про поставу. Жорстке теж, бо на ньому вага тіла тиснутиме на хребет, це спровокує болісні відчуття, й довго всидіти буде нереально. А ось “золота середина” — ідеальний варіант для роботи. Тому моделі з такими сидіннями сьогодні широко представлені в aklas.ua/ua та інших інтернет-магазинах меблів.

Обирайте офісне крісло з підлокітниками

Це надважлива частина, особливо з огляду на те, що сидіти й працювати треба протягом 6-8 годин. Спираючись на підлокітники, ви не ризикуєте перенапружити плечовий пояс та захищаєте свою поставу від сутулості. Але потрібно, щоб вони були широкими — щоб забезпечувати вам вдосталь вільного місця для активних рухів руками.

Купуйте офісне крісло з практичною оббивкою

Шкіра — це круто. Але вона коштує дорого, з часом витирається або йде тріщинами. Тому можна обрати більш доступну й доволі цікаву альтернативу — оббивку з тканини, бо вона:

  • може мати різну фактуру, текстуру, колір і візерунок;
  • вільно пропускає повітря й відводить піт;
  • є достатньо стійкою до зносу й при цьому легко миється.

Ще один варіант — це оббивка з екошкіри, яка дешевша за натуральну, проте дорожча за тканину. Вона поєднує переваги обох. 

Спочатку ми збиралися дати окрему пораду, що треба купляти регульовані крісла для офісу, але потім зрозуміли, що усі дійсно сучасні моделі настроювати. Причому не тільки за висотою, а ще й за глибиною та кутом нахилу. Сьогодні це норма комфорту.

Тому, замість цього, дамо іншу пораду: довіряйте бренду — купуйте офісне крісло від відомого виробника, модель, про яку достатньо схвальних відгуків від реальних користувачів. 

Працюйте зручно, в комфортабельному офісному кріслі.