Видавництво Fodor's оновило рейтинг локацій, які краще не відвідувати під час відпустки у 2024 році

васильков 4 |
23-11-2023 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

16 листопада, туристичне видання Fodor's виклало перелік маршрутів, які краще не використовувати під час відпочинку наступного року. До нього увійшли зони, де спостерігається надмірний туризм. Більш того, до несприятливих факторів відноситься рівень сміття, а також, рівень та кількість води.

Творці рейтингу “антитрендів” стверджують, що ці місця подобаються всім. Але, вони щорічно збирають непомірну кількість туристів, що змушує владу запроваджувати обмеження, які не завжди приємні. Автори матеріалу гадають, що перелік спонукатиме читачів шукати нові засоби взаємодії з деякими знаковими пам’ятками світу. А, під час подорожі, можна використовувати ВІП Казино з безкоштовними слотами та цілодобовим режимом.

ТОП-3 локації, що увійшли до переліку “антитрендів-2024”

Взагалі у No List міститься дев’ять різних локацій, де людям не радять відпочивати у наступному році. Вони характеризуються різними негативними факторами, від забруднення навколишнього середовища до проблем з доступом до питної води. І тут лідерами стали всього три маршрути:

  • Популярне італійське місто Венеція, що знаходиться на водних каналах. З наступного року, буде зніматися туристичний збір у 5 євро з одноденних гостей (експерти вважають, що це навряд чи стимулює туристів);

  • Афіни, де у вересні 2023 року було запроваджено обмеження щоденної кількості туристів у спеціальних зонах (замість 23 000, стало 20 тисяч щодня);

  • Священна та часто засніжена гора Фудзіяма, що у Японії, щорічно приваблює паломників та натовпи туристів. Там волонтери помітили багато сміття, особливо у місцях альпінізму. Тому, владою був запроваджений збір 6.70 доларів (1000 єн), який допомагає забезпечити безпеку та зберегти гору. 

Щодо японської локації, кілька громад, які мешкають навколо Фудзіями, у червні надіслали до префектури запит. У ньому люди просять місцеву владу вжити додаткових заходів, зокрема, зменшити кількість туристів. У відповідь громадянам, було запропоновано знизити денний об’єм відвідувачів до 4 000 осіб. Але, чи введуть цю норму до 2024 року або ні, поки невідомо. 

Інші локації, що увійшли до No List від Fodor's

Перелік невдалих місць для відвідування у наступному році продовжило ще кілька локацій. По-перше, це національний пам’ятник гори Сан-Габріель, що у Лос-Анджелесі (США). Зауважується що зовнішній стан цієї локації істотно погіршився через надмірний наплив відвідувачів, відсутність адекватного нагляду та загальну екологічну необізнаність.

По-друге, у “антирейтингу” опинилася бухта Халонг, що у В’єтнамі, через утворення сміття та дизпалива у воді, які залишають після себе шанувальники водного туризму. Також, у списку зазначена пустеля Атакама, що у Чилі, хоча вона й стала відомим місцем для туристів лише нещодавно. Але, найбільше страждають водоймища, наприклад озеро Верхнє (США/Канада) або річка Ганг, що в Індії. І насамкінець до рейтингу увійшов острів Ко Самуї, що у Тайланді. Особливо цього року, там спостерігається нестача прісної води через надмірну кількість відвідувачів, що споживають близько 70% водних ресурсів.