Контекстна реклама: що це та кому потрібно

новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Контекстна реклама – це тип інтернет-реклами, який демонструється відповідно до запитів користувача, контенту сторінки або інших даних. Найпоширенішими майданчиками для неї є пошукові системи та контекстно-медійні мережі (Google Ads, Facebook тощо).

Переваги контекстної реклами

Хочете залучити нових клієнтів із мінімальними витратами? Тоді контекстна реклама буде одним із найкращих способів це зробити. Ось декілька аргументів на її користь:

  1. Контекстна реклама високотаргетована. Вона показується людям, які вже цікавляться тематикою вашого бізнесу й шукають схожі товари чи послуги. Це підвищує ймовірність переходу та конверсії.
  2. Відносно низька вартість за клік або за показ. Контекстну рекламу можна налаштувати з будь-яким бюджетом і платити тільки за результат. Це дуже ефективно в порівнянні з іншими офлайн- чи онлайн-каналами.
  3. Масштабованість та гнучкість. Можна швидко збільшувати свій бюджет та охоплення реклами, якщо це дає хороші результати. Або зменшувати його, якщо конверсія падає.
  4. Можливість A/B-тестування та оптимізації «на ходу». Ви можете швидко тестувати різні оголошення, з'ясовувати, що саме цікавить ваших потенційних клієнтів та як їх краще залучати.

Ще одна важлива перевага — це швидкий старт. Ви можете створити свою першу рекламну кампанію та запустити її всього за декілька хвилин. Достатньо ввести текст оголошення, налаштувати таргетинг та бюджет. Після модерації реклама одразу починає показуватися цільовій аудиторії в пошукових системах чи на тематичних сайтах.

Якому бізнесу підійде контекстна реклама

Насамперед контекстна реклама — це ідеальний канал для просування сайтів, які продають товари чи послуги онлайн. Реклама працює за моделлю оплати за кліки, тому для таких проєктів має найвищу окупність.

Також вона буде актуальна для компаній, які працюють у конкурентних сферах. Тут важливо мати стабільний потік нових клієнтів — контекстна реклама допоможе їх залучати з мінімальними витратами. Крім того, її можуть використовувати стартапи, які потребують швидкого залучення перших клієнтів без великих одноразових вкладень. Контекстна реклама ідеально підходить для тестування ринку й пошуку своєї цільової аудиторії.

З якими труднощами можна зіштовхнутись при запуску контекстної реклами?

Найчастіша помилка, якої припускаються, — неправильне налаштування таргету. Якщо це зробити некоректно, реклама буде показуватися незацікавленим людям і матиме низьку конверсію. Тому важливо розібратися з інструментами та не боятися їх тестувати.

Крім того, доволі часто припускаються помилок у стратегії ставок. Якщо використовувати занадто високу ставку, будуть низькі показники охоплення. А при занизькій – висока конкуренція та менше переходів на сайт.

Також на результати просування негативно впливає нерозуміння ключових показників. Багато хто дивиться лише на кількість кліків, але не звертає уваги на вартість залучення клієнтів, конверсію сайту, повернення інвестицій. Це, як і відсутність постійної оптимізації та аналітики, призводить до неефективної реклами. Рекламні кампанії потрібно регулярно аналізувати та оптимізувати під конкретну аудиторію та її поведінку. 

Тому, якщо ви хочете мати гарантовано ефективну контекстну рекламу, краще довірте її професіоналам. 

Де замовити контекстну рекламу?

Великий досвід роботи має агенція Wezom. Це українська компанія, яка працює понад 10 років, реалізувала сотні рекламних кампаній для різних брендів та галузей. 

Працівники Wezom знають всі тонкощі та нюанси налаштування реклами для отримання максимальної ефективності. Вони постійно проходять навчання, стежать за усіма оновлення та тестують нові можливості платформи. Крім того, використовують передові технології та методики для оптимізації реклами під конкретні цілі та бізнес. Експерти Wezom допоможуть вам заощадити бюджет — ви зможете уникнути типових пасток та швидше вийдете на окупність витрат на контекстну рекламу.

Джерело: https://wezom.com.ua/kontekstnaja_reklama