Як працює контекстна реклама?

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Сьогодні навряд чи знайдеться компанія, яка не користувалася послугами реклами. Важко уявити собі розвиток бізнесу без правильно побудованої рекламної кампанії. Це один з ефективних способів знайомства споживача з вашим продуктом. Чим більше користувачів бачать рекламу, тим більше потенційних клієнтів будуть переходити за посиланням.


Серед великого розмаїття маркетингових проєктів є контекстна реклама, про яку можна дізнатися тут  https://wedex.com.ua/ru/uslugi/kontekstnaja-reklama-ppc/. Цей вид реклами використовується для певної цільової аудиторії. Завдяки правильно побудованій схемі реалізації контекстної реклами, можна збільшити потік продажів у кілька разів. Більш докладно про контекстну рекламу, розберемо нижче в статті.


Де використовується контекстна реклама та її призначення


Контекстна реклама — це сучасний спосіб залучити клієнтів. Вона налаштовується під цільову аудиторію компанії. На початковому етапі проводиться аналіз і визначається вікова група, статева приналежність і залученість ЦА для конкретної компанії. Потім налаштовується реклама. Вона може бути опублікована на різних ресурсах, у різний період часу, і бути показана користувачам, які дійсно зацікавлені в продукті. Це більш глибока робота для визначення потреб споживача. Тому й результат від такої реклами набагато ефективніший.


Контекстна реклама може бути розміщена на:


  • Онлайн-платформах;


  • Додатках;


  • Соціальних мережах;


  • Сайтах партнерів;


  • Месенджерах.


Можна використовувати відразу кілька ресурсів для розміщення. По завершенню провести аналіз ефективності. Це дасть змогу запустити повторну рекламу вже на тих ресурсах, які дали найбільший результат.


Насправді реклами багато не буває, Щоб зрозуміти, який ресурс розміщення або тип реклами підходить для просування бізнесу, потрібно спробувати кілька варіантів.


Принцип роботи контекстної реклами


Рекламу можна розміщувати в текстовому форматі, відео або просто у вигляді пошукових ключів. Споживач звертає увагу на банер і хоче дізнатися більше про товар. На банері встановлюється активна кнопка переходу на сайт. Якщо це текстовий формат, то посилання на сайт розташовується безпосередньо в самому тексті. 


Можливе налаштування реклами з використанням геолокації. Це означає, що всі користувачі, які перебувають у певній точці (країні, місті або заданій локації), бачитимуть рекламу. Вибір типу реклами залежить від цільової аудиторії та особливостей роботи компанії.