Чому варто вирощувати кормовий буряк?

васильков 1 |
21-03-2024 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

У сільському господарстві та тваринництві кормовий буряк відіграє велику роль. А тому не дивно, що ця культура починає все більш активно вирощуватись у різних куточках світу – у коренеплодах багато корисних речовин, що необхідні для вирощування тварин.

Якщо ви вирішили вирощувати кормовий буряк, посадковий матеріал можна придбати в інтернет-магазині «Фазенда». Тут ви знайдете різні сорти цієї рослини, а також багато інших культур, які необхідні для тварин. В асортименті є все необхідне для догляду за рослинами та збирання врожаю з доставкою по всій Україні.

Значення та переваги кормового буряка

Кормовий буряк є джерелом цінних корисних речовин для тварин. У ньому багато вуглеводів, клітковини, вітамінів та мінералів, що необхідні для нормального росту та розвитку і великої рогатої худоби та інших домашніх тварин. Коні, корови, свині дуже люблять цей коренеплід за його чудові смакові характеристики завдяки високому вмісту цукру. Останній дає багато енергії, підвищуючи продуктивність тварин.

Буряк цінується ще й за такі якості:

  1. Висока врожайність. Якщо ви тільки вирішили вирощувати цю рослину, не варто переживати, що врожайність буде низькою – культура неймовірно витривала до несприятливих умов довкілля. При мінімальних витратах на догляд ви отримаєте гарний урожай - це робить буряк економічно вигідною культурною рослиною;
  2. Покращує стан землі. Коріння буряка сягає дуже глибоко в ґрунт, розпушуючи його, а тому сюди добре проникатимуть корисні речовини і волога. Отже, після цієї рослини земельна ділянка стане більш родючою та придатною для вирощування інших культур;
  3. Екологічні переваги. При вирощуванні кормового буряка не потрібне використання пестицидів та гербіцидів, а тому довкілля не забруднюватиметься, як і земля. Отже, шкідливих речовин у ґрунті буде менше. До того ж ця культура підходить для ротаційного землеробства;
  4. Коренеплоди можуть довго зберігатися. Зібравши врожай у теплу пору року, ви можете його легко зберігати протягом зими, використовуючи як корм для тварин. Це важливий аспект у сільському господарстві.

У сільському господарстві важливими є культури, які будуть корисні в різних сферах діяльності. Буряк - одна з них. Ці коренеплоди смачні та корисні для тварин, але також незамінні в ротаційному землеробстві. Виростити рослини легко, не будуть потрібні великі грошові витрати, а також просто зберігати врожай протягом року.