Атака Росії з Ту-95МС. Під ударом були Київ та Васильків

новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

У ніч на 12 червня Росія завдала масованого удару по Україні. Бомбардувальники Ту-95МС запустили крилаті ракети, всю ніч "Шахеди" атакували тилові регіони та підбирались до столиці. Головна ціль нічного удару - Київ та Васильків біля нього.

Ракети залетіли в Україну після 3.30 через Сумщину і попрямували у центральні області. Після маневрів на Черкащині та Полтавщині частина ракет полетіла на захід, а інші повернули у бік Києва.

Близько 4 години Повітряні сили повідомили про удар по Києву з півдня та сходу.

Кореспонденти ВВС повідомили про вибухи у Києві, влада заявила про роботу ППО.

Згодом ракети, які рухались Житомирщиною на захід, розвернулись та також попрямували на столицю.

Повітряні сили ЗСУ вранці повідомили, що росіяни запустили 4 крилаті ракети Х-101/Х-555, 1 балістичну ракету "Іскандер-М", 1 аеробалістичну ракету "Кинджал" та 24 "шахеди". Всі цілі, окрім ракети "Іскандер", Повітряні сили ЗСУ знищили.

Показово, що вночі Повітряні сили не писали про зліт МіГ-31 і запуск "Кинджала", хоча про це повідомляли моніторингові канали.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Вінницькій областях.

За даними місцевих мешканців, росіяни атакували Васильків південніше Києва. Моніторингові канали вказують на удар по місту ракетами, "Шахедами" та навіть балістичними ракетами.

Очевидці пишуть про низку вибухів у місті і дим над Васильковом.

У місті розташований військовий аеродром, так само як і у Старокостянтинові. Під час удару 7 червня біля Василькова росіяни знищили кілька нафтових сховищ.

Ракетна атака завершилась близько 5 години ранку.