Як вибрати підрядника для будівництва: на що варто орієнтуватися

новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Для того, щоб звести будь-який будівельний об'єкт, слід вибрати надійного, а головне, кваліфікованого підрядника. Він має втілити в життя заданий проєкт, причому зробити це так, щоб той відповідав усім вимогам і стандартам. Як вибрати підрядника для будівництва - це дійсно важливий момент, який надалі матиме серйозний вплив як на процес, так і на результат робіт. Атлант будівельна компанія пропонує кілька корисних рекомендацій, які допоможуть знайти правильний варіант.

Чітко визначитися з потребами майбутнього проєкту

Перш ніж почати пошуки підрядника для початку будівництва, необхідно визначити потреби проєкту. Визначитися з характеристиками, масштабністю, бюджетом, хоча б приблизними термінами завершення робіт. Слід заздалегідь замислитися над тим, якими є вимоги до якості, які особливості проєктування. Аналіз усіх цих деталей допоможе краще розібратися в тому, які вимоги пред'являти до майбутнього фахівця.

Вивчити ринок

Наступний крок - це дослідження ринку пропозицій та їх порівняння. Має сенс вивчити кілька різних будівельних компаній, що пропонують свої послуги. Переглянути портфоліо, оцінити якість уже виконаних проєктів, переглянути відгуки клієнтів.

Розглядаючи варіанти, слід звертати увагу не тільки на вартість послуг, а й на сам їхній характер. Правильний підрядник зможе запропонувати комплексний підхід до роботи. Не зайвим буде уточнити також які матеріали використовуються, які гарантії надаються.

Перевірити репутацію, а також переконатися в наявності досвіду

Це, мабуть, найважливіші критерії в тому, як вибрати підрядника. Для перевірки репутації мало буде просто вивчити відгуки, включно з незалежними джерелами. Слід також відвідати вже завершені ним проєкти, а також за можливості безпосередньо поговорити з людьми, які вже скористалися послугами цього підрядника.

Досвід також має значення. Бажано обирати будівельну компанію, яка працює на ринку вже довгий час, а також пропонує послугу будівництва "під ключ". Якщо планується замовити саме її, слід врахувати такі моменти:

  • Якість обслуговування та гарантії. Ще до підписання договору про співпрацю бажано уточнити, які компанія може надати гарантії, а також чи передбачається можливість подальшого обслуговування споруди.
  • Комунікація. Відкритість підрядника і готовність до спілкування говорить багато про що. Чудово, якщо співробітник компанії оперативно реагує на запити та надає всі необхідні дані.
  • Ліцензія та страховка. Важливий пункт як правильно вибрати собі підрядника. Потрібно заздалегідь переконатися, що підрядник працює легально і зможе забезпечити захист, якщо станеться нещасний випадок.
  • Портфоліо. Йдеться про перегляд не тільки вже виконаних проєктів, але також і тих, що вже перебувають у роботі або заплановані. Інформація про такі об'єкти також має бути на сайті.
  • Рекомендації. Не зайвим буде уточнити в підрядника контакти минулих клієнтів, щоб дізнатися, наскільки вони залишилися задоволені роботою компанії. Це надасть розуміння про професіоналізм. Якщо у відповідь на запит надійшла відмова, навряд чи варто зв'язуватися з такою компанією.

З огляду на все перераховане, буде набагато простіше зробити усвідомлений вибір і знайти таку компанію, яка завершить будівництво без затримок і з дотриманням усіх умов. На ці ж критерії можна орієнтуватись, якщо треба вибрати підрядника для проведення ремонту.

Обговорити терміни, вартість робіт і наявність додаткових послуг

Перед укладенням договору необхідно чітко проставити межі термінів, обговорити вартість, а також можливість надання будь-яких додаткових послуг. Слід заздалегідь обумовити, які етапи в якій послідовності будуть виконуватися, а також скільки часу може зайняти кожен з них. Потрібно узгодити всі деталі, що цікавлять, ще до того, як будівництво почнеться, і підписувати договір тільки в тому разі, якщо все повністю влаштовує.

Вибір будівельної компанії, яка стане підрядником - це серйозний крок. Краще витратити час, але бути впевненим в успішному результаті.