Як оцінити кандидата на етапі першого інтерв'ю в компанії?

васильков 572 |
22-06-2021 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Процес підбору співробітника в компанію затягнувся? Кандидатів і гідних резюме багато, але вибрати підходящого не вдається? Виникають сумніви в професійних і особистісних якостях ... І це цілком нормальна картина для початківців рекрутерів і керівників, які самостійно займаються підбором кадрів.

Пошуки - це легко і просто, але тільки на словах. На ділі ж це глобальне завдання, на яке потрібно витратити кілька днів або навіть тижнів вільного часу. І, незважаючи на витрачений час, гарантувати, що кандидат буде цільовим, може тільки досвідчений фахівець, з високими і професійними навичками. Саме тому клієнти звертаються в рекрутингову компанію  Віп Ейчар.

В чому складність підбору і як справляються професіонали

Перші труднощі виникають вже на етапі відбору резюме. Як правило, претендентів багато і деякі з них прагнуть до того, щоб прикрасити свій творчий хист. Кандидатів можна зрозуміти, адже конкуренція на ринку зашкалює.

Наступний крок - співбесіда, на якій часом важко оцінити справжні мотиви кандидата. Якщо людина, яка проводить співбесіду, добре розбирається в особистісних і професійних якостях - це істотно полегшує завдання. Однак не скасовує витраченого часу.

Якщо мова йде про пошуки матеріально відповідальної особи або хорошого керівника, то тут знадобиться більш глибока перевірка кандидатів. В цьому випадку оцінити інтуїтивно не вийде. Коли планується пошук на серйозну посаду або є сумніви в кандидата, то в цьому випадку при працевлаштуванні застосовують поліграф. Давайте розберемося, як організувати перевірку.

Послуги перевірки на поліграфі від Віп Ейчар

Таке дослідження не можна назвати стандартним і необхідним для всіх. Також існують критерії оцінювання результатів. І рекрутингова компанія Віп Ейчар має досвід в підборі персоналу - фахівці оцінюють кандидата за власною системою, проводять тестування на поліграфі, аналізують відповіді та спосіб подачі інформації.
До керівництва на співбесіду допускаються тільки цільові кандидати, які пройшли всі необхідні перевірки. Але напевно у багатьох керівників виникає питання: а чим може допомогти перевірка на поліграфі?

  1. Виявити відповідальних в розголошенні конфіденційної інформації.
  2. Визначити халатне ставлення до обов'язків.
  3. Зупинити розкрадання коштів і майна.
  4. Розкрити фінансові махінації.
  5. Викорінити будь-яку ситуацію, яка шкодить підприємству, співробітникам або самому керівництву.

Головне, що завдяки фахівцям VIP HR і перевірці на детектор брехні всього цього можна не допустити, а з самого початку наймати сумлінних і порядних співробітників.

Звертайтеся в Віп Ейчар і рекрутери проведуть перевірку ваших співробітників, а також підберуть серйозних кандидатів в найкоротші терміни.