Обережно! На території Київщини орудують шахраї-псевдополіцейські

васильков 1 378 |
23-10-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

На Київщині почастішали випадки телефонного шахрайства. До людей телефонують невідомі, представляються поліцейськими і розповідають, що їхній син, батько чи внук затриманий за скоєння злочину та перебуває у відділі поліції. Для того, щоб залагодити справу та врятувати родича, вони вимагають переказати гроші на банківський рахунок або віддати готівку кур’єру.



Шахраї, як правило, телефонують вночі або під ранок, використовуючи методи психологічного тиску, коли людина ще не зовсім прокинулася і не розуміє, що насправді сталося. Відтак її намагаються залякати та видурити гроші.

Закликаємо вас бути обачними! Аби не стати жертвою шахраїв, радимо дотримуватися наступних правил:

 

- Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів!

- Ніколи не називайте своїх близьких на ім’я. Попросіть людину, яка представилася поліцейським, назвати прізвище, ім’я, по-батькові та дату народження затриманого або постраждалого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють.
- Уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть до чергової частини та перевірте інформацію.
- Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію.
- Якщо ж ви все-таки потрапили на гачок аферистів або відносно вас намагалися застосувати шахрайські дії, якнайшвидше телефонуйте до поліції. Це дасть змогу правоохоронцям вирахувати та затримати зловмисників «за гарячим слідом».