Киянин із раніше судимим спільником організував підкуп виборців у Василькові

васильков 1 805 |
30-10-2020 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

30-річний киянин, змовившись з 29-річним раніше судимим поплічником, організували підкуп під час місцевих виборів. Для реалізації своїх намірів зловмисники через месенджер-канал підшукали осіб, які за грошову винагороду (по 600 грн) погодились на участь у голосуванні. У цій же групі проводився інструктаж щодо поведінки та відповідних дій на виборчій дільниці.



У день голосування зловмисники організували незаконне звезення людей зі столиці на виборчі дільниці Василькова. Однак здійснити свій намір їм не вдалося – правоохоронці зупинили їх поблизу селища Глеваха.

Під час обшуку поліцейські виявили в автівці 30-річного киянина низку речових доказів та заборонених речей, серед них - нотатки із зазначенням виборчих дільниць та прізвищами конкретних кандидатів, за яких виборці мали віддати свій голос.

У зловмисників також вилучено пакет і згортки із порошкоподібною речовиною, пристрій для куріння із залишками наркотиків, підривачі та корпуси гранат.

Порушників затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

За фактом підкупу виборців поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України та повідомила затриманим чоловікам про підозру. За скоєне їм загрожує ув’язнення до семи років.