Васильківські депутати звернулись до Президента України щодо скасування підвищення ціни на газ

васильков 996 |
30-10-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Депутати Васильківської міської ради з метою захисту населення звернулись до Президента України Петра Порошенка виконати конституційний обов’язок перед громадянами і зупинити дію Постанови №838 Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2018 року щодо підвищення ціни на газ для населення з 1 листопада та вжити заходів щодо її скасування.



Васильківські депутати звернулись до Президента України
Цю вимогу озвучив голова фракції ВО «Свобода» Юрій Коваленко на 45 позачерговій сесії Васильківської міської ради, зауваживши: «На кінець липня 2018 року заборгованість населення зі сплати за постачання природного газу становила 16,7 млрд грн. Якщо ціна на газ буде збільшена з 1 листопада ще на 23,5 %, то таким чином борг населення за житлово-комунальні послуги тільки зростатиме. Як відомо, щороку підприємство «Укргазвидобування» та приватні компанії дістають з українських надр понад 20 млрд кубометрів газу. У той час населення України споживає усього 17 млрд газу, отже, вітчизняного газу нам цілком вистачає. То чому українці повинні платити у 5-6 разів більше за газ?».

Васильківські депутати звернулись до Президента України щодо скасування підвищення ціни на газ
У зверненні до Президента України також зазначається, що об’єктивна вартість українського газу згідно з експертними висновками становить від 1500 до 2000 грн за тисячу кубометрів. Навіть існуюча до 19 жовтня 2018 року ціна на газ 6957 грн за тисячу кубометрів у 3,5-4,5 разів більша за оголошену експертами. Проте уряд все одно вчергове підвищив ціну на газ для населення.
Крім того, у зверненні пропонується низка заходів, які дозволять вивести країну із енергетичної кризи, зокрема: розвиток альтернативної енергетики (дизпаливо з вугілля, біопаливо, вітрова, сонячна та гідроелектроенергія); диверсифікувати імпортні джерела енергоносіїв; збільшити видобуток власного газу, нафти та вугілля; домогтися продажу іноземного газу європейським споживачам на східному, а не на західному кордоні України тощо.

Звернення васильківських депутатів до Петра Порошенка
Залишається лише дочекатися, якою буде реакція Глави держави на дане депутатське звернення і чи буде вона взагалі.