Програми теплоощадності в столичному регіоні дадуть до 50% економії для людей, – Ігор Кононенко

васильков 1 677 |
9-07-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Реконструкцію будинків, лікарень і шкіл у столичному регіоні будуть здійснювати з урахуванням енергоощадних технологій. Це дозволить зменшити комунальні витрати сімей, медичних та освітніх установ. Про це заявив народний депутат Ігор Кононенко після зустрічі із жителями Київщини, презентуючи свій план розвитку області. 



«Наша мета – підвищити енергоефективність. Комунальні платежі будуть значно меншими, якщо не втрачати дорогоцінне тепло. Для цього треба утеплювати будинки, замінювати вікна і двері, оновлювати котельні, ремонтувати покрівлі. Особливо важливо зберегти тепло для наших дітей, зокрема в школах і садках», – каже Ігор Кононенко.

Підраховано, що утеплення стін заощаджує понад 20% тепла, заміна старих вікон на склопакети – ще майже 10% енергії. Тому програма дій розвитку столичного регіону депутата Ігоря Кононенка передбачає ремонт установ і будинків за принципом енергоефективності. Це дозволить заощадити до 50% тепла.

Нагадаємо, за програмою енергозбереження у Васильківському професійному ліцеї повністю замінили всі вікна. Басейн в Обухові також реконструйований за підтримки Ігоря Кононенка з використанням енергоощадних технологій. Будуються нові модульні фельдшерсько-акушерські пункти, які є енергоефективними. Зокрема, такий з’явився у Мар’янівці.