План розвитку столичного регіону дозволить суттєво збільшити місцеві бюджети, – Ігор Кононенко

васильков 2 890 |
19-07-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

План розвитку столичного регіону Ігоря Кононенка передбачає, що основний податок на доходи фізичних осіб люди сплачуватимуть за місцем проживання, а не за місцем своєї роботи. Це дозволить суттєво збільшити місцеві бюджети та вирішити проблеми, які хвилюють місцеві громади.



«У розвинутих країнах світу основну частину податків люди сплачують там, де вони живуть, а не там, де працюють. І це абсолютно правильно. Адже ці податки передусім йдуть на розвиток місцевої інфраструктури. У нас же виходить, що ці кошти допомагають розвиватися великим містам, натомість люди повертаються кожен день додому і бачать занедбані дитячі садочки, школи, лікарні, розбиті дороги. Адже грошей на їх нормальне утримання на місцях просто не вистачає. Вважаю, що це несправедливо, кошти повинні отримувати місцеві громади», – каже Ігор Кононенко.
На думку народного депутата, всі підприємства, філії яких фізично працюють у столичному регіоні, також мають платити податки до місцевих бюджетів.
«У нас як заведено? Головний офіс – в Києві, а філії – по всій країні. Куди всі податки стягуються? Звичайно, у столицю. А регіони залишаються без ресурсів, необхідних для їх розвитку. І це несправедливо», – зазначив Ігор Кононенко.
Нагадаємо, що Ігор Кононенко започаткував десятки проектів для розвитку столичного регіону. Серед основних пріоритетів його діяльності – будівництво нових амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів, реконструкція лікарень. Активно відбувається будівництво нових та капітальний ремонт діючих шкіл, дитячих садочків, відкрито кілька нових шкільних стадіонів з сучасним покриттям, а також створено інклюзивно-ресурсні центри. У столичному регіоні також добудовуються та здаються в експлуатацію нові автошляхи, зокрема розпочато масштабний ремонт траси Обухів-Українка-Трипілля та під’їзної дороги до Українки тощо.