Рідним загиблого героя з Василькова вручили нагороди

васильков 1 849 |
18-09-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Трагічно загиблому від рук сепаратистів волонтеру з Василькова Дмитру Гончаренку звання «Герой України» присвоїли посмертно, а 16 вересня його батькам та дітям було вручено орден «За мужність» III ступеня (посмертно) та відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» (посмертно).



Нагороди вручив Голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян матері загиблого героя Діні Гончаренко.

Нагадаємо, що Дмитро Гончаренко народився і виріс у Василькові. У 2014 році він вперше поїхав на Схід України разом з волонтерами ГО «ВС «Відсіч» здійснювали доправлення гуманітарного вантажу на передові позиції в зону АТО. На жаль, вони опинилися в межах міста Сєвєродонецьк Луганської області, який в той момент тимчасово був під контролем сепаратистів з так званого «народного ополчєнія ЛНР» та російських найманців.

Дмитра терористи взяли у полон і дві доби жорстоко катували, аби він назвав імена своїх побратимів, які перебували в Сіверодонецьку. Після цього вбили та кинули до р. Сіверський Донець. Два роки рідні нічого про нього не знали. І лише у 2018 році він назавжди повернувся додому нескореним.