У Василькові розпочався збір підписів за збереження Васильківського району

васильков 4 927 |
15-06-2020 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Кабмін затвердив районування Київщини, проти якого виступають Васильків та Васильківщина. Як відомо, на Київщині планувалось кілька варіантів щодо кількості районів: і чотири, й п’ять, а в опублікованому Мінрегіоном документі – шість.



Це стало несподіванкою для багатьох жителів Василькова, які, орієнтуючись на попередню інформацію про кількість районів і їхні субрегіональні центри, були переконані, що саме Васильків стане райцентром укрупненого району, а Васильківщину не приєднають до Фастівського району. 

На своїй фейсбук-сторінці міський голова Василькова Володимир Сабадаш звернувся з проханням до жителів Васильківщини поставити свої підписи за збереження статусу міста та району.

«Це ще нічого не означає, оскільки тепер проект районування Київщини має пройти комітетське слухання у ВРУ, а потім має бути затверджений ВРУ. Незважаючи на це, ми продовжуємо збирати підписи про збереження Васильківського району та статусу Василькова як районного центру. Намети розташовані на центральній площі та біля військового містечка. Прошу усіх небайдужих підписати звернення!», – йдеться у дописі міського голови.