До міста Василькова курсуватимуть електрички?!!

васильков 42 587 |
30-09-2020 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Проєкт державного бюджету на 2021 рік, поданий Урядом до Парламенту 14 вересня,  передбачає   придбання 100 пасажирських вагонів, а також  електрифікацію залізничної ділянки між містом Васильковом та смт Калинівка. 

Місто Васильків з населенням майже 40 тисяч жителів є фактично містом-супутником Києва. За різними оцінками щоденна маятникова міграція (кількість людей, які живуть у Василькові і їздять до столиці на роботу і назад) складає до 10 тисяч осіб.



Станція Васильків-1 розташована на головному електрифікованому ходу Київ-Фастів. На ній роблять зупинки понад 20 пар приміських поїздів. Але проблема цієї станції з погляду обслуговування жителів Василькова полягає в тому, що фактично ця станція розташована за 10 км від центру Василькова в селищі Калинівка. Тому щоб дістатися до цієї станції, потрібно користуватися автотранспортом, що робить цей процес дуже незручним. Як наслідок — більшість городян для поїздок у столицю використовують маршрутки або особистий транспорт.


Станція ж Васильків-2 розташована лише за 500 метрів від центральної площі міста Васильків, і курсування приміських поїздів до цієї станції було б дуже зручним для городян. Час проходження від Василькова до Центрального вокзалу склав би орієнтовно 40 хвилин, що зробило б таке сполучення дуже зручним для пасажирів.


Організація такого сполучення дозволила б переорієнтувати значний пасажиропотік на цьому напрямку з автомобільного на залізничний транспорт. А це дуже позитивно позначиться на зменшенні заторів на в'їзді в столицю з одеського напрямку.


Щодо рухомого складу для маршруту Київ-Васильків — УЗ має прекрасний досвід організації човникового руху. Такий же човниковий рух має бути організовано на цьому напрямку. При подальшому розвитку проєкту KyivCityExpress, цей маршрут повинен в нього входити.


Таким чином, реалізація цих проєктів зробить залізничний транспорт більш доступним для жителів  Василькова. Більш того, це дозволить скоротити використання особистих автомобілів і користування автобусами, що матиме значний позитивний ефект як на екологію, так і на безпеку дорожнього руху.