Сьогодні в Україні відзначається День пам’яті та примирення.

https://vasilkov.info/uploads/posts/2017-05/1494329445_18342827_1304407589680779_332220291663963044_n.jpg

8 травня у місті Василькові відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня пам'яті та примирення.
Цей день присвячений пам’яті тих понад 60 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

У заході взяли участь Васильківський міський голова Сабадаш В.І., ветерани Великої Вітчизняної війни та воїни АТО, представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представники церковних конфесій, громадських організацій, делегації колективів підприємств, установ, організацій міста, студентська та шкільна молодь, громадськість, представники засобів масової інформації.


Зі словами скорботи і вдячності до воїнів-визволителів, до усіх присутніх звернулися Васильківський міський голова Володимир Сабадаш, голова Васильківської організації ветеранів ВВв Агеєв О.В., заступник командира 38-го об'єднаного навчального Центру Повітряних Сил Зюройних Сил України полковник Єльницький В.М. У своїх виступах вони зазначили, що наші батьки і діди, об'єднані спільною метою, мужньо боролися на фронтах і в тилу, у підпіллі та у партизанських загонах. Тому подвиг переможців назавжди залишиться у серцях вдячних нащадків, а ми натомість маємо бути сильними духом і гідними їхньої слави. Студенти Васильківського коледжу НАУ та учні Васильківських ЗОШ висловили свої слова вдячності та шани ветеранам і воїнам АТО за мужність, стійкість та силу духу як в роки війни, так і наше сьогодення.


Заупокійну літургію за загиблими провів настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Олег.


Після офіційної частини мітингу присутні вшанували загиблих у роки Великої Вітчизняної війни, загиблих Героїв Небесної Сотні, воїнів антитерористичної операції хвилиною мовчання та покладанням квітів до Вічного вогню і пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні та воїнів АТО.




 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com