День па́м'яті та прими́рення в Василькові

8 травня у місті Василькові відбулися урочистості з нагоди Дня пам'яті та примирення. 
Цей день присвячений пам’яті тих, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Зі словами скорботи і вдячності до воїнів-визволителів, до усіх присутніх звернулися секретар Васильківської міської ради Оксана Перінська, голова Васильківської організації ветеранів ВВв Агеєв О.В., заступник начальника навчального Центру Повітряних Сил Збройних Сил України полковник В.Л. Грибук. У своєму зверненні до учасників заходу Оксана Перінська зазначила: «Наші батьки і діди, об'єднані спільною метою, мужньо боролися на фронтах і в тилу. У цей день схилимо голови у глибокій скорботі перед пам’яттю мільйонів загиблих на полі бою, розстріляних у каральних акціях, спалених у концтаборах, замучених у катівнях, і перед тими, що віддали своє життя за територіальну цілісність нашої держави. Віддаємо шану загиблим співвітчизникам у військових діях на Сходні України. Ваш подвиг назавжди залишиться у серцях вдячних нащадків та майбутніх поколінь».
Студенти Васильківського коледжу НАУ висловили свої слова вдячності та шани ветеранам і воїнам АТО за мужність, стійкість та силу духу як в роки війни, так і наше сьогодення.
Після офіційної частини мітингу присутні вшанували загиблих у роки Другої світової війни, воїнів військових дій на Сході країни хвилиною мовчання та покладанням квітів до Вічного вогню.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com