Порушення прав ув’язнених в ізоляторі Василькова

васильков 1 490 |
30-09-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Працівники прокуратури Київської області під час перевірки в ізоляторі тимчасового тримання № 7 у м. Васильків ГУ НП в Київській області виявили грубі порушення прав в’язнів на медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення.



Зокрема, встановлено, що працівниками вказаного ІТТ поміщено жінку, затриману на підставі ст. 208 КПК України, в камеру, яка не придатна до утримання осіб через відсутність постійного водопостачання та розбите віконне скло.
Крім того, на момент перевірки деяким ув’язненим не видано обов’язкові речі та предмети гігієни (постільну білизну, рушник, мило і туалетний папір) при наявності їх в достатній кількості.


Також не забезпечено працівниками ізолятора належного дотримання режимних вимог щодо вилучення в ув’язнених заборонених речей та предметів, які були виявлені в ув’язнених та вилучені лише за втручання працівників прокуратури.


Порушуються умови та температурний режим зберігання лікарських засобів, термін придатності деяких із них минув ще у 2016 році. Не забезпечено належного ведення службової документації щодо надання медичної допомоги утримуваним особам. Бактерицидна обробка камер ізолятора проводиться під час перебування у них ув’язнених осіб.


З огляду на викладене прокуратурою області внесено вказівку про усунення зазначених та інших виявлених за результатами перевірки порушень, яка перебуває на розгляді.


Робота щодо забезпечення дотримання прав ув’язнених та законності в установах попереднього ув’язнення органів поліції області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.