На Васильківщині з’явився перший хворий на COVID-19

васильков 6 027 |
27-03-2020 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Увечері 26 березня стало відомо про першого інфікованого коронавірусом на Васильківщині. Як повідомила голова Васильківської районної ради Наталія Баласинович, перший хворий на Васильківщині не зареєстрований у районі, але проживає у с. Рославичі.



Хворий зареєстрований у Києві і має підписану декларацію з сімейним лікарем у столиці. Тож при перших симптомах COVID-19 хворий зв’язався зі своїм лікарем і був транспортований швидкою допомогою на лікування в Київ. Його житло в с. Рославичі та подвір’я було продезінфіковано.  

У Васильківській лікарні наразі відсутні хворі на COVID-19 або ж пацієнти з підозрами, за словами головного лікаря Лідії Пацало. Усього було обстежено 6 пацієнтів Васильківської ЦРЛ на коронавірус, усі вони були негативні. Також Лідія Пацало повідомила, що сьогодні в закладі вже є 12 апаратів штучної вентиляції легень.

Варто відзначити, що Васильківщина чи не першою продемонструвала, як здійснюються експрес-тести на COVID-19. У приймальному відділенні лікарні тестування провели Наталії Баласинович. Резульат – негативний.