У лікарню Василькова привезли третього пацієнта з COVID-19

васильков 4 876 |
15-04-2020 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

10 квітня до Васильківської лікарні поступив третій хворий пацієнт із підтвердженим діагнозом COVID-19. За словами головного лікаря Васильківської ЦРЛ Лідії Пацало, пацієнт із смт Бородянка. Про його стан інформація буде опублікована згодом.



Збільшення пацієнтів з COVID-19, особливо з інших районів, – це велике навантаження на бюджет Васильківського району. Як зауважила Наталія Баласинович, голова Васильківської райради, в інтерв’ю «Погляду», в таких умовах як зараз доводиться екстрено залучати кошти з інших статей в бюджеті, зокрема, брати кошти, які призначені на оздоровлення дітей, щоб забезпечити медиків Васильківської ЦРЛ необхідними засобами захисту, медикаментами тощо. «Але, зрозуміло, що ніякого бюджету не вистачить, якщо не буде благодійної допомоги наших місцевих меценатів», – додала очільниця райради.

Лідія Пацало також зазначила, що нині в інфекційному відділенні цілодобово працює лікар-інфекціоніст, а на території лікарні чергує терапевт: «Це дозволило організувати роботу таким чином, щоб цілодобово спостерігати за пацієнтами, а також зменшити ризики розповсюдження інфекції, адже терапевт не йде в інфекційне відділення, а інфекціоніст не йде у лікарню».