Вибори у Василькові вимагають визнати недійсними через "масштабні фальсифікації"

васильков 4 418 |
29-10-2020 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Партія "Голос" вимагає визнати вибори у Василькові Київської області недійсними через "масштабні фальсифікації". Як ідеться у повідомленні на сайті партії, у Василькові відбуваються "численні порушення та спроби фальсифікації результатів виборів на користь окремих кандидатів".



"За таких умов неможливо встановити справжні результати, і вибори у громаді мають бути визнані недійсними", - вважають у "Голосі".

Кандидати від "Голосу" та інших політичних сил фіксують порушення від самого початку голосування.


"Повідомляють про масові підвезення на дільниці людей зі зміненою пропискою, наявність на цих дільницях позначених червоним скотчем столів та членів комісій в кольорових масках, спроби підкупу виборців", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією "Голосу", 25 жовтня з 21:00 у містах та селах Васильківської об’єднаної громади почали вимикати світло, місцями на декілька годин.


"Комісії рахували бюлетені під світло ліхтариків в телефонах. За цей час наші кандидати фіксували підрахунок бюлетенів кількома членами комісії одночасно, були зафіксовані спроби сфальсифікувати дані підрахунків та внести до протоколу інші цифри", - заявляють у партії.

За зверненнями кандидатів у депутати й членів ДВК від різних політичних сил відкрито більше ніж 10 проваджень, з'явилися перші повідомлення про підозру в організації підкупу виборців. За останніми даними, протоколи 12 дільничних виборчих комісій відправлені на повний перерахунок, а процес встановлення результатів затягується.


"Голос" вимагає від Васильківської міської територіальної виборчої комісії визнати вибори у Василькові недійсними через масштабні фальсифікації.

"Ми також очікуємо оперативного реагування правоохоронних органів, неупередженого розслідування та притягнення до відповідальності винних у спробах порушити виборче законодавство", - наголошується в заяві.


Що відомо про порушення на виборах у Василькові Київської області 27 жовтня

- у партії "Слуга народу" повідомили, що у Василькові фіксують масові спроби фальсифікації результатів виборів.

- Поліція Київщини повідомила про підозру за ч. 2 ст.160 (Підкуп виборця) Кримінального кодексу України 35-річному чоловікові. За даними правоохоронців, він організував підвіз виборців до виборчої дільниці та пропонував їм 200 гривень у разі, якщо вони проголосують за кандидатку на Голову Васильківської ОТГ Наталію Баласинович. - У ніч підрахунку голосів на дільниці №321286 у Василькові вдалося зафіксувати факт злочину на виборчій дільниці, де особи підходили зі списком і вираховували, хто проголосував і кому платити.


- Поліція Василькова затримала організовану групу, яка здійснювала масові фальсифікації на користь кандидата на голову Васильківської ОТГ Наталії Баласинович та «гастролерів» від «Європейської Солідарності», які намагалися реалізувати в місті схему так званого «контрольованого голосування».


- Було затримано і допитано громадянку Пекарську, яка на ділянці №321286 представлялася представницю місцевого телеканалу та ходила зі списком виборців і перед голосуванням роздавала їм гроші.


- У день голосування 25 жовтня Управління Нацполіції в Київській області затримало 2 автобуси з жителями Луганської області, яких привезли для участі в так званих «каруселях» за кандидатку Наталію Баласинович у Василькові. “Карусельщикам” платили по 1000 гривень, а в одній із машин правоохоронцями були знайдені наркотики.