ЦВК достроково припинила повноваження Васильківської міської ТВК

васильков 3 766 |
7-11-2020 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Комісія за власною ініціативою розглянула окремі питання діяльності Васильківської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області.

Проаналізувавши наявні у ЦВК документи й матеріали та вивчивши викладені у них обставини, Комісія, зокрема, встановила, що вказана ТВК не надала Обухівській районній ТВК та Київській обласній виборчій комісії протоколи про підсумки голосування з виборів депутатів Обухівської районної ради та про підсумки голосування з виборів депутатів Київської обласної ради у відповідних виборчих округах, чим порушила встановлені Виборчим кодексом вимоги.



Таким чином з боку Васильківської міської ТВК мала місце протиправна бездіяльність, яка фактично унеможливлює у визначений строк встановлення результатів відповідних виборів, а отже призводить до порушення вимог законодавства й Обухівською районною ТВК та Київською обласною виборчою комісією.

Відтак ЦВК встановила факт систематичного порушення Васильківською міською ТВК законодавства та достроково припинила повноваження всього її складу.

При цьому встановлено, що місцеві організації політичних партій, за поданням яких до складу цієї ТВК було включено осіб, повноваження яких достроково припинено, можуть не пізніше 11 години 7 листопада 2020 року подати до ЦВК кандидатури для включення до її складу.

ЦВК зобов’язала Васильківську міську ТВК після сформування її нового складу не пізніше 12 години 8 листопада 2020 року встановити підсумки голосування з виборів депутатів Обухівської районної ради та з виборів депутатів Київської обласної ради у відповідних виборчих округах, про що скласти протоколи. А також – невідкладно транспортувати перші примірники відповідних протоколів до Обухівської районної і Київської обласної територіальних виборчих комісій про що до 18 години 8 листопада 2020 року поінформувати ЦВК.

Окрім того, вказану комісію зобовʼязано невідкладно встановити результати виборів Васильківської міської ради та Васильківського міського голови з урахуванням судових рішень, що набрали законної сили.