LEGO – найкращий конструктор для вашої дитини

васильков 106 |
9-08-2022 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Вже понад 90 років одним з найбільш популярних та відомих дитячих конструкторів є LEGO. Створений у Данії в 1932 році, він зробив справжній переворот у своїй сфері, вдало поєднавши іграшку та тренажер для розвитку дрібної моторики, логіки та просторового мислення у дитини. Згодом асортимент продукції розширювався, а знаменитий логотип у червоному квадратику став відомим у всьому світі.

У нашому каталозі на сайті представлені оригінальні конструктори Лего для дітей різних вікових груп, а також є товари для дорослих, які колекціонують складні деталізовані збірні моделі авто та іншої техніки.

Особливості та переваги конструкторів LEGO

На відміну від аналогів інших виробників, конструктори датської компанії LEGO мають такі особливості та переваги:

  • Розвиток дрібної моторики. Дитина грає з великою кількістю компонентів, збираючи єдину композицію.
  • Уніфікована система фіксації блоків. Навіть випущені багато років тому окремі елементи сумісні із сучасними наборами. Також деталі конструкторів різних серій повністю сумісні між собою.
  • Розвиток уяви та азів математики. Захопившись складанням чергового об'єкта, малюк починає чітко уявляти, що в результаті має вийти, а також починає освоювати на інтуїтивному рівні базовi математичні правила складання, віднімання та поділу простих чисел.
  • Безпека. Всі елементи з набору виготовлені з нетоксичних полімерних харчових матеріалів, які не виділяють ніяких шкідливих сполук в процесі експлуатації. Крім того, у деталей відсутні гострі грані або кути, які можуть стати причиною випадкового травматизму. Ще одна властивість оригінального LEGO – у випадку, якщо дитина випадково проковтне деталь, її буде видно на рентгені (у дешевих китайських копій цього немає).

Також варто відзначити, що, граючи в конструктори Лего, діти з деякими соціальними комплексами починають спілкуватися між собою, розвиваючи комунікативні навички на тлі загального захоплення. Якщо дитина має підвищену активність, то збирання конструктора дозволить йому стати більш зосередженим, а також зробить бiльш спокiйною.

Величезний асортимент конструкторів – ще одна перевага LEGO. Виробник випускає цікаві іграшки власної розробки, а також цілі тематичні набори присвячені улюбленим героям кінематографу, коміксів та літературних творів. Наприклад, є серія іграшок, присвячених пригодам Гаррі Поттера, супергероям всесвіту Marvel, персонажам «Зоряних Війн» та компанії Disney.

На відміну від аналогів, LEGO – це один із небагатьох конструкторів, який підходить для дітей віком від 2 до 16 років. Для найменших (2-5 років) випускається окрема серія Duplo, яка відрізняється великими елементами та максимально простою збіркою. Для дітей старшого віку (5-12 років) підходить сімейство Junior, а для дітей віком 12-16 років є окрема лінійка іграшок, в яких прості елементи поєднуються з різними механізмами, що виконують певні дії, як і в реальному житті (підйомники, вузли та агрегати автомобілів, будівельної техніки, спецтранспорту).