Чому ноутбук сильно гріється

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Чому ноутбук сильно гріється та йде запах гару

Запах гару може бути викликаний декількома факторами, включаючи перегрів, пил, адаптер змінного струму або несправність обладнання. Залежно від того, звідки виходить запах, ви можете виконати наступні дії щодо усунення неполадок.

Часто нагрів блоку живлення призводить до виходу з ладу «заліза» ноутбука. При виявленні нагріву блоку живлення ноутбука, власнику необхідно звернутися в сервісний центр, де висококваліфіковані фахівці визначать причину, проведуть діагностику виниклої проблеми і профілактичне обслуговування, при необхідності замінять блок живлення або підберуть новий згідно характеристикам вашого ноутбука.

Усунення запаху горіння на ноутбуці

Тепло може бути основним чинником, що викликає запах гару, що виходить від вашого ноутбука. Тепло генерується вашим центральним процесором і графічним процесором.

Коли ці компоненти обладнання знаходяться під тиском (наприклад, під час ігор або при використанні великої обчислювальної потужності), ваш процесор і графічний процесор нагріваються. У деяких ноутбуках температура цього обладнання може досягати 150 ° F або вище.

Не маючи можливості охолодити ці деталі обладнання, вони можуть почати видавати запах, схожий на запах електричного вогню.

Якщо ви відчуваєте такий запах, перше, що вам слід зробити - це припинити будь-яку інтенсивну роботу. І дати ноутбуку повністю охолонути. Ви можете або вимкнути його, або залишити без фонових додатків, щоб дати йому охолонути. Коли він охолоне, а потім увімкніть його і переконайтеся, що він працює нормально. Якщо це так, швидше за все, ви просто зіткнулися з проблемою нагріву.

Щоб цього більше не повторилося, подумайте про покупку охолоджуючої підставки. Ці прокладки працюють за допомогою вентиляторів, які продувають повітря під вашим ноутбуком (де зберігається все гаряче обладнання), щоб охолодити його, коли він знаходиться під високим тиском. Більшість цих охолоджуючих подушок підключаються до USB-порту вашого ноутбука і працюють, поки ноутбук працює.

Якщо у вашого ноутбука є власні вентилятори, перевірте, чи правильно вони працюють. Ви зможете почути їх, коли ваш ноутбук буде працювати під високим тиском.

Деякі моделі ноутбуків дозволяють вручну включати вентилятори під тиском. Якщо ваші вентилятори не працюють, вам слід віднести ноутбук до нас в майстерню по ремонту ноутбуків, щоб ми подивилися, що відбувається.

Зазвичай не рекомендується відкривати корпус ноутбука, щоб побачити його внутрішнє обладнання, особливо якщо на ваш ноутбук поширюється гарантія. Відкриття ноутбука призведе до втрати гарантії. Якщо у вас все ще є гарантія на ваш ноутбук, подумайте про те, щоб відправити його виробникові і відправити запит до них. Вони можуть знайти можливий дефект в системі опалення, який можна виправити. Але якщо у вас вже закінчився термін гарантії, тоді вам нічого не заважає заглянути всередину. Якщо у вас є сумніви в своїх уміннях, тоді рекомендуємо звернутися в «Сервісний центр».

Пил всередині ноутбука

Пил може зіграти величезну роль в появі запаху гару від ноутбука, і це знову ж викликано нагрівом. Ноутбук при використанні нагрівається і починає спалювати всередині пил. Подумайте про запах, коли ви вмикаєте ноутбук в перший раз після того, як він деякий час був вимкнений.

Пил природним чином накопичується в наших ноутбуках, але, якщо її не контролювати, вона може накопичуватися на найгарячіших деталях в ноутбуці, і вони починають вигоряти, коли ми використовуємо наш ноутбук.

Подивіться на вентиляційні отвори вашого ноутбука і подивіться, чи немає на них скупчення пилу. Навіть якщо на вентиляційних отворах накопичилося трохи пилу, ймовірно, варто помити. Кращий спосіб позбутися від пилу - використовувати балончик зі стисненим повітрям. Спочатку вимкніть ноутбук. Це важливо! Почніть з видування повітря з пристойної відстані від ноутбука (ми рекомендуємо близько 60 сантиметрів), а потім підійдіть ближче.

Подуйте повітря у вентиляційні отвори ноутбука і на клавіатуру, щоб акуратно видалити пил. Велика частина цього пилу буде виходити з ноутбука через вентиляційні отвори і інші слоти ноутбука. Якщо ви бачите сліди великого скупчення пилу, зверніться до нашого професіоналу для очищення ноутбука.

Також ви можете скористатися стислим повітрям, щоб почистити свій ноутбук.

Не використовуйте пилосос для видалення пилу. Пилососи викликають величезне накопичення статичної електрики, яке в кінцевому підсумку переходить в найбільш проводить матеріал, тобто в невеликі електричні компоненти вашого ноутбука. Це може привести до серйозного пошкодження обладнання вашого ноутбука і навіть до того, що він перестане працювати.

Знову ж таки, постарайтеся не відкривати корпус вашого ноутбука, якщо ви можете цього уникнути. Якщо ви точно не знаєте, що робите, відкриваючи ноутбук, краще звернутися до наших професіоналів, щоб вони зробили це.

Просто переконайтеся, що на ваш ноутбук більше не поширюється гарантія, перш ніж відкривати його. Причина цього, як згадувалося вище, полягає в тому, що ви анулюєте гарантію, якщо відкриєте корпус ноутбука. Ви захочете уникнути анулювання гарантії на той випадок, якщо з ноутбуком щось не так. Якщо це так, будь-то запах гару або щось ще в майбутньому, ви захочете використовувати оплачену гарантію, щоб виправити це. Більшість виробників не ремонтуватимуть ноутбуки, які були «зламані», відкривши корпус.

Регулярне чищення від пилу може з часом поліпшити продуктивність і здоров'я вашого ноутбука, тому рекомендується чистити від пилу не рідше ніж один раз на три місяці або частіше.

Блок живлення ноутбука

Адаптер змінного струму, що постачається з вашим ноутбуком (наприклад, зарядний пристрій), іноді може бути причиною запаху гару. Якщо запах горілого пластику, причиною може бути адаптер.

Перше, що вам потрібно зробити, це відключити ноутбук від адаптера і відключити адаптер від розетки. Невиконання цієї вимоги може бути надзвичайно небезпечним для вашого ноутбука і для вас. Огляньте адаптер на предмет оголених проводів. Відкриті дроти можуть викликати іскріння і перепалити пластикову ізоляцію кабелю, викликаючи запах гару. Якщо ви не знайдете оголених проводів на кабелі, подивіться на роз'єм.

Це деталь, яка підключається до вашого ноутбука, і всередині роз'єму часто є трохи пластика. Якщо здається, що він згорів або розплавився, значить, там сталося коротке замикання.

Ми рекомендуємо негайно замінити адаптер змінного струму. Ви можете віднести його до професіонала, і можливо, відремонтувати, але вам не слід покладатися на цей адаптер. Апаратне забезпечення, таке необхідне для вашого ноутбука, завжди має відповідати найвищим стандартам. Не рекомендується покладатися на адаптер, який вийшов з ладу в будь-який момент. Заміна адаптера в разі короткого замикання буде абсолютно виправдана. Ви і ваш ноутбук будете в набагато більшій безпеці.