Це печія?

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Кілька умов можна помилково прийняти за кислотний рефлюкс.
Гастроезофагеальний рефлюкс, або печія, призводить до відчуття печіння в грудях або горлі. Це відбувається, коли стравохід розслабляється і шлункова кислота потрапляє в стравохід. Багато хто може впоратися з печією, обмеживши певну їжу та напої, наприклад каву та алкоголь. Деякі ліки також можуть допомогти усунути симптоми печії. Якщо ви відчуваєте печію більше двох разів на тиждень, ви можете поговорити зі своїм лікарем про ГЕРХ, який може пошкодити стравохід. ГЕРХ є лише одним із багатьох станів, пов’язаних із печією. Багато інших, деякі навіть небезпечні для життя, можуть імітувати симптоми печії або призвести до розвитку стану.

Детальніше про печію читайте тут: https://www.032.ua/list/380145


Хвороба серця
Захворювання серця є одним із станів, яке можна прийняти за печію. Ознаки та симптоми захворювання серця можуть включати біль у грудях, задишку та біль у шиї, щелепі, горлі, верхній частині живота або спині. Ви також можете відчувати біль, холод, оніміння або слабкість у руках або ногах. Цей стан можна прийняти за печію, оскільки обидва можуть призвести до болю в грудях. Якщо ви помітили, що під час помірних або важких фізичних навантажень відчуваєте печію, або якщо вам важко дихати, ви можете поговорити зі своїм лікарем про захворювання серця.
Камені в жовчному міхурі
Жовчні камені, які утворюються в жовчному міхурі, також можна прийняти за печію. Камені в жовчному міхурі - це тверді і невеликі утворення, які можуть блокувати жовчні протоки. Біль від каменів у жовчному міхурі зазвичай більш інтенсивний, ніж біль від печії, але його можна прийняти за печію через біль, що виникає в животі. Якщо ви все ще відчуваєте біль під час прийому кислотознижувальних препаратів для лікування симптомів печії, ви можете поговорити зі своїм лікарем про жовчні камені.
Виразка шлунка
Якщо ви відчуваєте біль у грудях і протягом тривалого часу приймаєте протизапальні препарати, виразка шлунка також може бути станом, прийнятим за печію. Виразка шлунка спричинена типом бактерій, які запалюють слизову оболонку шлунка, і для лікування інфекції потрібні антибіотики. Виразки можуть викликати біль у грудях і відчуття печіння у верхній частині живота та грудей.
Хиатальна грижа і рак стравоходу
Ще два захворювання, які можна прийняти за печію, включають грижі стравохідного отвору діафрагми та рак стравоходу. Виникаючи, коли частині шлунка вдається пробитися крізь діафрагму в грудну порожнину, грижа стравохідного отвору діафрагми може штовхати їжу та шлункову кислоту в стравохід, викликаючи ГЕРХ і біль, подібний до печії. Ви також можете відчувати біль у грудях, нудоту та відрижку. Хоча у вас мало ймовірності раку стравоходу, якщо ви відчуваєте печію, якщо ваша печія виникла довгостроково, ви можете проконсультуватися зі своїм лікарем про скринінг раку стравоходу. Тривала печія може підвищити ризик розвитку раку стравоходу.
Гастропарез і езофагіт
Гастропарез і езофагіт є відомими причинами печії. Пошкодження нервів, пов’язане з діабетом, може вплинути на травний тракт і спричинити повільне пересування їжі через травну систему. Це може призвести до печії через гастропарез. Езофагіт виникає через частий кислотний рефлюкс. Прийом знеболюючих або ліків від остеопорозу без води може призвести до того, що вони залишаться в стравоході, що призведе до запалення. Запалення також може бути викликане певними інфекціями або радіацією. Езофагіт також може бути пов’язаний з алергією та астмою.

Поговоріть зі своїм лікарем, якщо ви відчуваєте симптоми печії, оскільки це може бути щось серйозніше. Лікування хронічної печії може довгостроково покращити здоров’я шлунково-кишкового тракту!