Як не втратити команду під час війни

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Під час воєнних дій головне для будь-якого бізнесу – це збереження команди фахівців та максимально повне обслуговування клієнтів. Компанії ENSO це вдалося і вона ділиться своїм досвідом. 

Робота економіки країни не повинна повністю руйнуватися під час війни, навіть якщо багато фахівців виїхали за кордон. Будівельний бізнес тут не виняток. Він має функціонувати навіть в таких умовах, адже від того, наскільки повноцінно компанії працюють і сплачують податки, залежить добробут у державі. Щоб все було добре, бізнес повинен пристосовуватися до нових умов. Потрібно знайти інші шляхи для розвитку, щоб клієнти компанії продовжували цінувати її продукт. 

Найбільш важливо для кожної компанії під час воєнних дій не розгубити своїх робітників. Всі ми знаємо, що багато українців залишили свої домівки та виїхали до інших регіонів та країн. Але не менше й таких, що продовжили працювати вдома. Саме така ситуація склалася в компанії-забудовника ENSO, та попри це робота організована на якісному рівні. Керівництву вдалося зберегти колектив та ще більше його згуртувати для виконання поточних завдань. Після вторгнення ворога кожен працівник міг вирішувати для себе, буде він працювати в Україні чи за кордоном. 

Режим роботи ринку нерухомості столиці не міг залишитися таким, яким був до війни. Така нестабільність тривала декілька місяців, але вже в серпні ENSO змогла це виправити. Усі її спеціалісти прагнули якнайшвидше повернутися до активної праці. Багато з них повернулися до офісу, а приблизно 20% – працюють онлайн. Така комбінована схема, скоріш за все, буде зберігатися ще деякий час, і керівництво це розуміє. 

Після початку війни компанією не було звільнено жодного працівника. За власним бажанням звільнилося лише 10 робітників, серед яких не було нікого з керівництва чи з фахівців тонкої спеціалізації. Вони, скоріш за все, діяли під впливом стресу та розгубленості. Також важким випробуванням була довга відсутність активної праці. 

На сьогодні забудовник ENSO вже активно працює, не дивлячись на те, що деякі складнощі все ще існують. Її фахівці продовжують обслуговувати наявних, та активно залучати нових клієнтів та партнерів. Колектив робить все необхідне для того, щоб робити свій вклад в економіку нашої країни.