Поради водіям щодо керування авто взимку

васильков 132 |
21-11-2022 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Зимова погода зазвичай вимагає від водіїв особливої уваги та досвіду в керуванні авто. Неважливо, це ваш власний автомобіль чи взятий напрокат: https://7cars.com.ua/. Керування машиною на зимовій дорозі потребує суворого дотримання низки правил, що забезпечують безпеку водія, інших власників транспорту та пішоходів.

І якщо покриття дороги, опади та температурні режими не залежать від кермувальника, то наступні фактори при отриманні автомобіля він може контролювати:


  1. Швидкість їзди.

Рухатися зимовою дорогою потрібно повільно й обережно. Швидке пересування категорично заборонене! Навіть на новенькому надійному авто! Навіть на зимовій гумі!

  1. Особливий контроль авто у небезпечних місцях.

Такими місцями є регульовані та нерегульовані пішохідні переходи та під’їзди до перехресть. Вони є більш слизькими. На таких ділянках авто можуть пробуксовувати й не встигнути вчасно загальмувати. 

  1. Дотримання дистанції.

Слід триматися від попереднього автомобіля на більшій дистанції, ніж за нормальних погодних умов. Це особливо важливо на трасах, де всі рухаються з великими швидкостями.

  1. Уникнення зайвих переміщень на іншу смугу.

Часто між смугами руху утворюються колії з суміші снігу та багнюки, яку доводиться просто пробивати на ходу. Це загрожує втратою управління, якщо водій не дотримується правил керування і їде швидко.

Поради новачкам від досвідчених водіїв

Водіям, які недавно сіли за кермо, перед виїздом на зимову дорогу будуть корисні наступні поради:

  • потренуйтеся їздити по сніжних заносах, попрактикуйте контрольоване ковзання, щоб при виникненні такої ситуації на дорозі швидко та правильно відреагувати;
  • тримайте авто у чистоті, це запорука безпеки та захисту машини від дії хімічних речовин, якими обробляють дороги;
  • примерзлі двері не потрібно розморожувати за допомогою окропу, краще просто прогріти авто;
  • взимку не слід користуватися ручним гальмом без зайвої потреби, щоб не примерзли колодки, адже у цьому випадку авто не вдасться зняти з ручника;
  • вчасно заправляйте свою машину: чим більше у баці бензину, тим більша ймовірність, що двигун зранку запуститься з першого разу;
  • коли надворі заметіль і багато снігу, залиште ваше авто вдома, щоб не створювати аварійну ситуацію на дорозі.

Зима чи осінь, будьте за кермом уважними та зосередженими, адже від цього залежить не лише ваша безпека, а й безпека багатьох людей довкола.